Kommentit

Näillä vinkeillä nautit joulukinkkua hyvällä omallatunnolla

Vastuullinen kuluttaja valitsee suomalaisen kinkun ja käyttää sen viimeistä ripettä myöten.

Joulukinkkujen kysyntä on pysynyt vakaana, vaikka lihansyönnin vähentämisestä puhutaan paljon. Vastuullisen lihansyöjän kannattaa muistaa jouluna muutama vinkki.

Valitse suomalainen kinkku. Liha on meillä maailman puhtainta ja turvallisinta ja myös sikojen rehu tulee läheltä.

Hanki tuoresuolattu kinkku pakastetun sijaan. Tuoresuolatun kinkun hiilijalanjälki on hiukan pienempi kuin pakastetun.

Valitse sopivan kokoinen kinkku, ettei kinkkua jäisi tähteeksi. Puolentoista kilon kimpale saattaa hyvin riittää pienelle perheelle.

Käytä kinkusta kaikki. Pakasta paistolientä esimerkiksi jääpalamuottiin ja käytä myöhemmin kastikkeisiin tai keittoihin.

Valuta paistinrasva esimerkiksi maitotölkkiin ja vie Kinkkutemppu-keräyspisteeseen, joita on 220 ympäri Suomea. Rasvasta tehdään uusiutuvaa dieseliä.

Laita kinkun pakkausmuovi muovinkeräykseen.

Jos hankit luullisen kinkun, voit keittää luusta ja siihen jääneistä kinkunrippeistä vaikka hernekeiton pyhien jälkeen.

Jos itse kinkkua jää syömättä, niin pakasta viipaleet ja käytä myöhemmin ruokiin: kiusaukseen, piiraisiin, keittoihin tai vaikka karamellipossuun.

Lue lisää