Kommentit

Vapahtajaako odotetaan?

Suomen Hippoksen raviurheilun tulevaisuusohjelma jäi marraskuun lopulla pöydälle yhdistyksen valtuuskunnassa. Kipeät päätökset siirrettiin kevään valtuuskuntaan.

Hallituksen esitys oli taloustyöryhmän ajatusten mukaisesti, että ratojen taloutta lähdettäisiin kehittämään aluemallin suuntaan. Näin raviradat velvoitettaisiin keskenään sopimaan ravipäivien vähentämisestä, joka tulee väkisin lähivuosina eteen pelaamisen ja hevosmäärien pudotessa (MT 29.11.). Tämä ei valtuuskunnalle sopinut. Asian arkuutta kuvaa se, että Suomen Hippoksen luottamusjohto ei valtuuskunnan kokouksen jälkeen halunnut kommentoida asiaa MT:lle.

Raviurheilun asema yhteiskunnassa on jo muuttunut kultaisista vuosikymmenistä, ja muutos jatkuu edelleen. Alalle Veikkaukselta tuloutuvan rahan määrä on lähivuosina vaarassa, kuten oheinen uutinen kertoo.

Käytännössä nyt kaivataan ravirataluokitusta, jota on yritetty tehdä jo ainakin kymmenkunta vuotta. Pitää ratkaista, mitkä radat ajavat ympäri vuoden ja minkä verran kilpailupäiviä.

Uskon, että kaikki valtuuskunnan jäsenet tietävät tämän olevan välttämätöntä. Ja valitettavasti uskon myös, että muutokset sopivat lähes kaikille, kunhan "meidän radalta ei leikata mitään".

Lajin tulevaisuuden kannalta on välttämätöntä saada aikaan selkeä näkymä edes muutaman vuoden säteelle. Niin alan yrittäjien kuin sitä asiakkaana seuraavien suuntaan. Paljon puhutaan siitä, miten alalle halutaan uusia yrittäjiä. Kuka uskaltaa investoida sumuverhon taakse, vaikka kuinka olisi uskonto kymppi ja matematiikka nelonen?

Päätökset on hyvä tehdä itse. Muuten voi yllättävän pian huomata, että joku muu teki ne jo.

Lue lisää