Kommentit

MT:n toimitus innostuu omaperäisistä lukijan kuvista – keväällä yllätti parittelukuvien vyöry

Useimmissa MT:ssä julkaistavissa lukijan kuvissa on lintu, kukka tai maisema. Kekseliäät aiheet herättävät innostusta ainakin lehden toimittajissa.

"Onpas tänne tullut paljon parittelukuvia", ihmettelin viime keväänä, kun etsin sähköpostista sopivaa lukijan kuvaa lehden mielipidesivulle. Monella lintu- sekä yhdellä siilipariskunnalla oli ollut kevättä rinnassa.

Nopeasti uutisdeskissä syntyi idea, että kuvista pitäisi tehdä juttua lehden verkkosivuille. Äkkiä pyöräytetty verkkojuttu nousi yhdeksi viikon luetuimmista. Samalla lukijoilta pyydettiin lisää kuvia paperilehdessä julkaistavaa juttua varten.

Myös niitä kertyi mukavasti. Henkilökohtainen suosikkini olivat parittelevat tukkimiehentäit.

Monta loistavaa otosta jäi julkaisemattakin, koska oli ajateltava myös budjettia. Julkaistusta lukijan kuvasta nimittäin maksetaan palkkio, joka on noin 70 euroa. Ei ihan huonosti siis.

Tapaus osoitti, mihin lukijoiden kuvat parhaimmillaan taipuvat.

Monina muina vuodenaikoina kuvan valitseminen mielipidesivulle on yhtä tuskaa.

Kuka tahansa voi lähettää otoksiaan osoitteeseen lukijankuva@mt.fi. Esimerkiksi marraskuussa tarjokkaita kertyy sinne hitaaseen tahtiin. Muutama ansioitunut kuvaaja saa otoksensa lehteen parhaimmillaan melkein viikoittain.

Kuluneita – vaikkakin kauniita – aiheita ovat linnut ja maisemat. Heitän lonkalta, että vähintään joka toinen julkaistu kuva on jompikumpi.

Joskus harvoin sähköpostiin tärähtää tavallista uutismaisempi lukijan kuva, kuten tuulivoimalan pystytys, salaojan kaivu tai lossin viimeinen matka. Silloin uutisdeskissä hurrataan: tällaisia toivotaan lisää!

Lisää verkossa:

Kaarlo Asikainen on kuvareportteri Iisalmen Makkaralahdesta

Lue lisää