Kommentit

Opiskelu ei ehkä lisää yöunia, mutta virkistää silti

Nykyopiskelu on usein mahdollista sovittaa yhteen työn kanssa.

Viime keväänä kävi lipsahdus. Avasin somessa AMK:n mainoksen. Haku päättyi samana päivänä, ja verkossa ehti vielä.

Opinnot alkoivat syksyllä. Ilokseni työnantaja suostui järjestelyyn, jolla saan lähipäivät sovitettua työn oheen. Alku on ollut ihanaa. Tietoa, keskusteluja, uusia ihmisiä.

Parhaalta tuntuu vapaus. Teen tätä vain itseäni varten. Jos kuorma kasvaa liian suureksi, voin lopettaa. Voin jättää tehtävän tekemättä, eikä siitä kärsi kukaan muu kuin minä. Se on toimittajalle, äidille ja yrittäjälle mahtava tunne.

En ole jättänyt tekemättä, tieto mahdollisuudesta riittää. Tehtävien palautuksen lähestyessä hirvittää hetkittäin. Sitten löytyy tsemppi, joka palkitsee.

En aio vaihtaa alaa. Lähdin hakemaan lisää osaamista sivutoimiseen yrittämiseen. Sitä olen saanut, mutta myös paljon enemmän. Opiskelu tuulettaa aivoja ja uudistaa mieltä.

Lisää yöunia se ei ehkä tuo, mutta virkistää silti. Nykyopiskelussa on paljon joustoa, kuten koulutus­sivujen esimerkit kertovat. Suosittelen: hae kouluun.

Lue myös:

Opiskelu onnistuu vaikka kotona keinutuolissa tai ruokaa laittaen – "Multitaskaus ei ole suotavaa, mutta joskus on vaan pakko"

Ensimmäinen riistanhoitaja suoritti ammattitutkinnon – "Ole halukas ja kiinnostunut tekemään riista-alasta itsellesi ammatti"

Lue lisää