Kommentit

Ravihevoskasvatuksen kohtalonhetket

Antti Savolainen
MT Plus Kommentit 08.09.2018

Vuosittainen ravurivarsojen huutokauppa järjestetään Ypäjällä 14.9. Myytävänä on noin 90 varsaa.

Monen suomalaisen ajattelumalliin ei edelleenkään sovi se, että varsan ostohinta on julkista tietoa. Siitä huolimatta huutokauppa on erinomainen paikka varsan ostamiseen. Harvoin näkee 90:ää varsaa samalla alueella ja pääsee vertailemaan niitä.

Suomalainen ravihevoskasvatus elää kohtalokkaita hetkiä. Tunnistuskohun laineet lyövät edelleen. Vielä tärkeämpää raviurheilun tulevaisuuden kannalta on kuitenkin ravipelien tulevaisuus. Ensi kevään eduskuntavaalien lähestymisen huomaa viimeistään siitä, että vastikään väkisin muodostettua kotimaista pelimonopolia ja sen rahanjakomallia yritetään järkyttää "sopivasti" julkisuuteen tulevilla epä­varmuustekijöillä.

Ravilähtöjen palkintotaso on nykyisin enemmistön mielestä asiallinen. Ikäluokkakilpailuissa jopa hyvä. Silti lähtöjä ajetaan vajaina. Varsoista kasvaville kilpahevosille on siis edelleen tarvetta. Valtakunnallisessa kilpailukalenterissa riittää järkeistettävää. Nuorten hevosten kilpauran rakentamiseen tarvitaan järkevä, pitkäkestoinen mahdollisuus.

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT