Uutispäällikön kommentti: Lidl vääristelee totuutta - Kommentit - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Kommentit

Uutispäällikön kommentti: Lidl vääristelee totuutta

Virossa valmistettu leipä ei ole kotimaassa valmistettua, riippumatta siitä miten tilastoja tulkitaan.

Huhtikuun lopulla Lidlin kaupallinen johtaja Lidlin kaupallinen johtaja Timo Hansio sanoi MT:lle:

”Fakta on, että tuotteistamme yli 50 pinnaa on valmistettu Suomessa ja määrä on kasvamassa.”

Nyt hän sanoo, että lukuun on laskettu esimerkiksi Virossa valmistettu ruisleipä.

Suomeksi sanottuna Hansio venyttää totuutta. Virossa valmistettu leipä ei ole kotimaassa valmistettua, riippumatta siitä miten tilastoja tulkitaan.

Lidlin mukaan kaupan alalla kotimaisuuden mittarina käytetään yleisesti kotimaista valmistusta tai kotimaista yhteistyötä. "Suomalaisilta yrityksiltä ostetut tuotteet työllistävät kotimaassa ja euroja jää Suomeen", yhtiö tiedottaa.

On tietysti hyvä, että ostetaan suomalaisilta toimittajilta ja euroja jää Suomeen. Tuotteen jalostusarvon muodostuminen ei sekään ole yksinkertainen asia. Suunnittelu ja markkinointi voivat tuoda enemmän työtä kotimaahan kuin valmistus.

Ruuasta puhuttaessa kuluttaja ajattelee, että kotimainen tarkoittaa Suomessa suomalaisista raaka-aineista valmistettuja tuotteita. Näiden kriteerien täyttämistä vaaditaan esimerkiksi Hyvää Suomesta -merkillä varustetuilta tuotteilta. Avainlippu-merkki edellyttää valmistusta Suomessa ja 50 prosentin kotimaisuusastetta omakustannehinnasta.

Kotimaisuus on vahvasti mukana eri kauppaketjujen halpuutuskampanjoissa. Mielikuvamarkkinoinnin mukaan kuluttaja saa laadukkaan tuotteen halvalla ja tukee samalla suomalaista tuottajaa.

Totuus on, että halpa hinta on pois koko elintarvikeketjusta. Ketjun päässä on suomalainen tuottaja.

Lue aikaisemmat jutut aiheesta:

Lidl uskoo Kekkosen voimaan, Suomen lippua myös väärissä paikoissa

Lidl laskee kotimaiseksi myös Virossa tehdyn leivän

Evira ratsaa Lidlin myymälät

Lue lisää

KKV: Mainostajalla on huolellisuusvelvoite

Ruokaviraston ylitarkastaja: Hyvää Suomesta -merkin virheellinen käyttö on vakava asia – "Toimijalta edellytetään huolellisuutta"

Ruokatieto käsitteli Lidlin kanssa virheellisen Hyvää Suomesta -merkin käytön jo perjantaina — "Tilanne ei aiheuta seuraamuksia"

Lidliltä uusi pohjanoteeraus: Tällä kertaa markkinoi saksalaista makkaraa Hyvää Suomesta -merkin kanssa — "Pahoittelemme tapahtunutta"