Viljelijät tekevät tärkeää työtä - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Viljelijät tekevät tärkeää työtä

Maaseudun Tulevaisuudessa (MT 27.3.) Matti Tiilikainen tulkitsi aiemmin Aamulehdessä julkaistua kirjoitustani niin, etten arvostaisi maanviljeli­jöiden työtä.

Viljelijät tekevät tärkeää ja meille kaikille välttämätöntä työtä. Niin tekevät lukemattomien muidenkin alojen ammattilaiset.

Koronakriisiä käsittelevässä kirjoituksessani luettelin muutamia ammattiryhmiä, joiden merkitys nousee nyt aivan erityisesti esille.

Hoitohenkilökunta, kaupan työntekijät, siivoojat ja bussinkuljettajat altistuvat työssään tartuntavaaralle enemmän kuin monien muiden ammattien edustajat. Opettajat taas ovat joutuneet parissa päivässä suunnittelemaan aivan uusiksi työnsä, joka on kaikkien lasten ja nuorten tulevaisuudelle ratkaisevan tärkeää.

Kirjoituksessa jäi mainitsematta vaikka kuinka monta ammattikuntaa, joiden työ on välttämätöntä, vaikkapa varhaiskasvattajat, rakennusalan työntekijät ja toimittajat. 

Kriisi näyttää vetävän aika monen hermot kireälle. Silti selviämme parhaiten vahvistamalla yhteistyötä ja välttämällä vastakkainasettelujen lietsomista.

Satu Hassi

kansanedustaja (vihr.)

Lue lisää

Suomessa 105 uuttaa koronatartuntaa – Tartuntojen lähde tiedossa Husin alueella vain murto-osalla

Maski suojaa myös maalla

"Välillä on harmittanut kolmen voimasanan verran, kun viljelijöiden etujärjestö syyttää kauppoja korkeista katteista", maata viljelevä K-kauppias toivoo ruokaketjulta uudenlaista yhteistyötä

Koronaepidemia kiihdyttää vauhtiaan – kansalaiset laistavat suosituksia maskien käyttämisestä