Älä tule metsään, EU - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Älä tule metsään, EU

Maaseudun Tulevaisuuden pääkirjoituksessa (MT 8.5.) todetaan, että EU haluaa mennä syvemmälle metsään. Siltä se näyttää.

EU pysyköön kaukana Suomen metsistä. Jo yksityi­syyden nojalla. Meillä maapinta-alasta on metsää 73 prosenttia, Euroopassa vain 33 prosenttia.

Totta kai sieltä suunnalta himoitaan omaisuuttamme jos milläkin verukkeella. Valtaisa halu on vallata vielä Suomen metsätkin, eikä meillä ole netto­maksajanakaan tässä mitään hanttiinpanon mahdollisuutta.

Edustajillamme on melko pienet mahdollisuudet vaikuttaa tähän EU-tavoitteeseen. Yksiselitteisesti meidän ei tarvitse keskustella asiasta enempää.

Jos EU:sta puututaan edes pikkusormella vielä metsiimmekin, on Britannian tie ainut oikea mahdollisuus – eli erota koko puljusta.

Olimme EU:n puheen­johtajamaana viime vuonna. Täällä kuljetettiin populaa, metsästä toiseen vieraita. Jopa itse osuin yhteen joukkioon.

Sinällään vierailut eivät ole pahasta. Saahan sitä makkaraa käydä jätkänkynttiläkoristeilla nuotiolla paistamassa. Ehkä katselivat silmät ympyriäisenä metsäkoneen toimintaa. Ehkä odottivat pokasahameininkiä, pollet pölkkyjä siirtämässä.

Osaamme ihan itse suojella tai toimia omien arvojen ja tarpeiden mukaisesti. Olisi kannattanut täälläkin vierailla naapurikunnan rajalla katsomassa sitä suojelunielumetsää. Vaikuttavuudessa näyttää sotatantereelta. Tosin ei siellä hirvikään pysty liikkumaan.

Ritva Salonen

Mäntsälä

Jos EU:sta puututaan vielä metsiimmekin, on Britannian tie ainut oikea.

Lue lisää

Hallituksessa epävarmuutta EU:n elpymisrahaston merkityksestä – keskusta ei ollut vielä valmis hyväksymään yhteistä kantaa

Seuraako Suomi tiukinta nelikkoa ja vaatii EU:n elpymispakettiin muutoksia – hallitus linjaa kantansa

Britannian ja EU:n neuvottelut jatkuvat tänään, asialistalla kauppasuhteita ja kalastusta

Maidosta on ylituotantoa EU:ssa ja tuottajahinnat ovat kääntyneet laskuun – hollantilainen jättimeijeri laskee hintaa alimmilleen lähes neljään vuoteen