EU-elvytyksessä Tuppurainen Tappuraisen takuumiehenä - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

EU-elvytyksessä Tuppurainen Tappuraisen takuumiehenä

Britannia taisi olla viisaampi kuin kukaan osasi olettaakaan? Vielä ei saarivaltio ole uponnut brexitistä huolimatta. Sen sijaan jäljelle jääneiden EU-kansalaisten kannattaa ruveta repimään pelastusliivejä päälle.

Saksa ja Ranska runnovat läpi 500 miljardin yhteistä EU:n elvytysrahastoa. Käytännössä tämä tarkoittaa taloutensa hieman paremmin hoitaneilta mailta tulonsiirtoa Etelä-Euroopan kriisimaille. Tukirahojen turvin Italia, Kreikka ja Espanja voisivat edes teoriassa hoitaa velkojaan Saksan ja Ranskan pankeille.

Korona ei ole etelän talouskriisin syy, hyvä keppihevonen kuitenkin syventää liittovaltiota, kasvattaa yhteisvastuuta ja runnoa läpi EU:n verotusoikeutta. Singnaali on selvä. Valtion talouden voi päästää millaiseen rapakuntoon tahansa, yhteisvaluutta pelastetaan kyllä hinnalla millä hyvänsä.

Kotitalouksien ja kuntien kasvavasta velkataakasta ollaan huolissaan. EU:ta ei tämä huoli – eivät edes sen itse luomat säädökset – koske.

Suomen vastuut ja nettomaksuosuus kasvavat väistämättä. Poliitikkojen viljelemät yhteinen arvopohja tai solidaarisuus eivät näitä tukiaisia tule maksamaan. Maksaja on jälleen kerran Suomen keskiluokka.

Poliittiselle kermalle käy kaikki mukisematta. Pienimmänkään kritiikin esittäjät eivät ole listoilla, kun hyväpalkkaisia Afrikka-komissaarin paikkoja taas jaetaan.

Mikko Nurmo

Valkeakoski

Lue lisää

Virusrajoituksien rikkomisesta voi jatkossa saada Englannissa yli kymppitonnin sakon

Britannian hallitus varoittaa uudesta koronasulusta koko Englantiin

Tällaiset talot käyvät Etelä-Hämeessä heti kaupaksi, lukija kertoo: "Monilla pikkutiloilla virhe on jo tapahtunut, kun pellot on menty ikkunan alta myymään"

"Tähän kysymykseen suomalaiset ansaitsevat vastauksen Jussi Halla-aholta" – SDP:n Lindtman ihmettelee perussuomalaisten kantaa