Peltipoliisit korpiteiltä koulujen kylkeen - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Peltipoliisit korpiteiltä koulujen kylkeen

Liikennevalvonnan tarkoituksena on lisätä turvallisuutta. Ylinopeuskameroiden eli pelti­poliisien sijoittelu herättää kuitenkin kysymyksen siitä, tehdäänkö nykyisin nopeusvalvontaa turvallisuuden vai rahastuksen nimissä.

Peltipoliiseista ei ole juuri­kaan hyötyä keskellä peltoa harvaan asutuilla alueilla, vaikka niitä siellä eniten näkee. Nopeusvalvonta on sen sijaan tärkeää siellä, missä pienet lapset kulkevat koulutiellä.

Siksi olisi syytä siirtää peltipoliisit pois korvesta ja sijoittaa ne taajamiin koulujen viereen, tunnetuille kolari­paikoille ja riskiristeyksiin.

Lisäksi peltipoliisien tulisi olla helposti huomattavissa ja esimerkiksi kirkkaan värisiä, mitä näkee monessa Euroopan maassa. Näin vähennettäisiin kameroiden edessä tapahtuvia äkkijarrutuksia, jotka nimen­omaan lisäävät maantie­liikenteen riskejä.

Jos nopeusvalvonnan tarkoituksena todella on turvallisuus eikä autoilijoiden rahastus, pelti­poliisien näkyvyyden parantaminen toteuttaisi tätä tehtävää.

Tiina Ahva

Sinisten 1. varapuheenjohtaja

Helsinki

Lue lisää

Kulmuni kommentoi vihreiden linjausta haitallisista verotuista: "Tuista puhuminen on suorastaan irvokasta, autoilijat maksavat jo nyt yhtä Euroopan kalleinta polttoaineveroa"

Lasten oikeuksista on huolehdittava

Rattijuopumukset tällä viikolla tehosyynissä

"En minä, mutta muut..." — Viidennes suomalaisista hermostuu liikenteessä melko usein