Tuusulan asuntomessualue ei ota luontoa huomioon - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Tuusulan asuntomessualue ei ota luontoa huomioon

Hyrylän kasarmialueen ”takametsä” eli myös nykyisen asuntomessualueen paikka oli metsää, kalliota, kosteikkoa ja pusikkoakin. Nykykielellä varsinaista seikkailupuistoa. Meille 1950-luvun ratsastajille, jotka saimmme kasarmin tallin hevosilla kulkea ympäröivässä maastossa, sillä oli erityinen merkitys. Mahtava maastorata, monipuolinen ja jännittävä.

Tuusulan kunta väittää olevansa vihreä kunta. Tammenlehti paperilla on siitä ainut jäänne. Peltolan tilan mailla kasvanut vanha tammirivikin pantiin päreiksi. Sama touhu jatkuu. Rykmentinpuiston alueelle tehtiin ensin pari asiallista puistomaista metsänhakkuuta. Sen jälkeen tuli joukkio, joka pani kaiken matalaksi; maa paljaaksi ja kalliot murskaksi. Tikkuakaan ei jätetty.

Kuinka voi kaavoittaa asuinaluetta ottamatta lainkaan huomioon ympäröivää luontoa? Missä syy surkeaan suunnitteluun? Näinkö ”Aallossa” opetetaan vai eikö kansa osaa valita?

Kun estetiikka ja eettisyyskään eivät kuulu kuvioihin niin tuloksena on sekava, tiivis hökkelikylä. Pihoille väsätään todennäköisesti espanjalaista tuontinurmea, kiinalaisia kiviä ja muutama tuija korvaamaan komeita mäntyjä. Sisustukseen kansainvälistä krääsää. Tästäkö tykätään?

Kaiken huippuna kallis lakastunut kukkapatsas. Siinäpä kiipeilyteline nuorisolle. Äärimmäisen vaarallinen terävine teräslevyineen. Vahingoilta ei voi välttyä.

Seudulle on vielä jäänyt muutama satavuotinen rakennus. Ihailkaa niitä ohi ajaessanne, sillä hökkelikylä on tasainen plaani sadan vuoden kuluttua!

Anna-Kaarina Jaakkola

Hikiä

Pihoille väsätään todennäköisesti espanjalaista tuontinurmea.

Lue lisää

Asuntomessuilla päivän väri on musta ja päivän sana japandi – mutta tiedätkö mitä se tarkoittaa?

Nyt halutaan moderni puutalo hirsisen mummonmökin sijaan — asuntomessuilla puuta on käytetty sekä rakentamiseen että sisustamiseen

Tänä vuonna asuntomessuilla syödään kotimaisia lihapullia

Asuntomessuilla on maskisuositus ja taloihin tutustutaan tiukasti ohjatulla reitillä