Mielipide

Kiitos S-ryhmän Arttu Laine

Kiitos vastauksesta! Arvostan suuresti, että ehditte kirjoitukseeni vastaamaan. Lihantuottajia kuitenkin huolettaa teidän alennuskampanjoistanne johtuva tuottajahintojen laskupaine. Alaa kun tällä hetkellä rasittaa muiden vaatimusten lisäksi esimerkiksi jo korkeiksi nousseet salmonellavakuutusmaksut.

Miksi esimerkiksi Lidl voi tuoda Saksasta sellaisia tuotteita, joita Suomen lainsäädäntö ei hyväksy? Tällainen teko tulisi olla jotenkin rangaistava, koska viljelijöille pienikin virhe voi aiheuttaa kymmenien tuhansien eurojen sakot. Teidän pitäisi käydä taistelua niillä aseilla ja niillä kentillä, missä taistelut voisi voittaa korkeaa laatua puolustamalla.

Tärkein asia olisi alamme arvostuksen kannalta, että lopetetaan/vähennetään teollisuuden kanssa käytävää huutokauppaa. Ruuan huutokauppa suorastaan halventaa tekemäämme työtä. Jos tuottajien omistuksessa oleva teollisuuskin saa paremman katteen, valuu se myös tuottajille asti. Tällä hetkellä jaettavaa on vain kovin vähän.

Toivottavasti ymmärrätte, että niin kauan kuin halpuutatte, tarjoamillanne hankkeilla ja valmennuksilla ei ole merkitystä.

Kalevi Pukara

Honkajoki

Lue lisää

Varhaisperunaa on nyt hyvin tarjolla – menekki näyttää yllättäen nihkeältä

Lidl vetää myynnistä päärynäjuoman kielletyn aineen takia

Vuoteen 2025 mennessä kaikki valikoimien puutuotteet ja pakkaukset ovat sertifioituja – K-ryhmä ja Lidl vastaavat huoleen metsäkadosta

Ruuan hinta hätyyttelee maailmalla ennätyksiä – lannoitteiden ja energian hinnat jatkavat nousuaan