Pulkkinen vastaa Stora Ensolle - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Pulkkinen vastaa Stora Ensolle

Stora Enso Metsän ostojohtaja Sami Honkanen oli lukenut kolumnistani asioita, joita siinä ei ollut (MT 4.9.). En ole lähestynyt Stora Ensoa kevään enkä kesän aikana palvelupyynnöllä. Siksi ei ole tarvetta pahoitella, että palvelua ei ole pystytty tarjoamaan.

Luin kylläkin Stora Enson maaliskuun lopussa metsän­omistajille lähettämän uutiskirjeen, jossa Honkanen kertoi, että Stora Enson puunostajat eivät halua tavata metsän­omistajia metsässä eivätkä toimistoissaan. Kirjeen lopuksi Honkanen kuitenkin toivoi, että me metsänomistajat pitäisimme talouden pyörät pyörimässä.

Metsänhoitoyhdistyksestä pyysin asiantuntija-apua metsäkäynnille maaliskuun lopussa ja sitä myös sain. Talouden pyörät siis pyörivät – Stora Enson koronakielloista huolimatta.

Kolumnini ydin oli Stora Enson koronalinjan sijaan, että metsäyhtiöt eivät ole lukeneet toimintaympäristönsä muutosta kovin hyvin.

Sähköisen puukauppapaikka Kuution yhteydenotto- ja tarjouspyynnöt puunostajille lisääntyivät heinäkuussa 50 prosentilla. Monilla etämetsänomistajilla olisi kesälomallaan aikaa ja kiinnostusta hoitaa metsäasioitaan. Heinäkuussa puunostajat kuitenkin ajavat palvelunsa alas päästämällä lähes kaikki asiantuntijansa vuosilomalle.

Honkanen kertoi, että puukauppa kävi viime kesänä samaan tahtiin kuin vuosina 2019 ja 2017. Niin kävikin eli heinäkuussa puukauppamäärät romahtivat tänäkin vuonna. Toistan siis kysymykseni: onko metsäteollisuuden yksipuolisesti määrittämä maan tapa puukauppojen heinäkuisesta ”kesäseisokista” enää nykyaikaa?

Markku Pulkkinen

toimittaja, metsänomistaja

Lue lisää

Puukauppa kirii syksyyn, mutta on silti viimevuotista jäljessä

"Osta pois", innosti isä metsäkaupoille – 19-vuotias Mikko Tukeva: "Nuorella metsänomistajalla on iso etu puolellaan"

Stora Enso investoi Uimaharjun sahaan 10 miljoonaa euroa – kuivaamoja ja sahauslinjaa uusitaan

Sahateollisuus haluaa nyt tukkikauppaan vauhtia, kun näkymät ovat kirkastuneet: "Enemmän sahattaisiin, jos puuta olisi tarjolla"