Polttoaineveroa on kevennettävä - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Polttoaineveroa on kevennettävä

Hallitus on tehnyt ison virheen polttoaineveroa korottaessaan. Päätös lisää alueellista epätasa- arvoa ja heikentää Suomen kilpailukykyä. Hallituksen päätös on johtanut muun muassa irtisanomisuutisiin ja tehtaiden lakkauttamisiin.

Siniset haluavat pitää koko Suomen elinvoimaisena ja teollisuuden kotimaassa. Tämänkin vuoksi vaadimme hallitusta budjettiriihessä alentamaan polttoaineveroa.

Hallitus korotti polttoaine­veroa elokuun alusta lähes seitsemän senttiä litralta. Tämä johtaa merkittävästi kasvaviin kustannuksiin paitsi maa­seudulla asuville suomalaisille, myös kotimaiselle kuljetusalalle ja sen kautta teollisuudelle.

Polttoaineveron laskemisen lisäksi hallituksen on välittömästi luotava ammattidiesel- järjestelmä logistiikan tarpeisiin. Vain näin voimme taata alhaiset kuljetuskustannukset ja kilpailukyvyn kansain­välisillä markkinoilla myös tulevaisuudessa.

Koronakriisin keskellä on tärkeää tukea suomalaisen maaseudun elinvoimaa. Siniset vaatii kiinteistöveron uudistamista niin, että kunnilla on suurempi vapaus päättää verotuksestaan itse.

Kiinteistövero ei etenkään harvaan asutuilla alueilla vastaa kiinteistöjen todellista arvoa, mikä johtaa kohtuuttomiin tilanteisiin maaseudulla asuville. Siniset haluavat, että valtionvarainministeri Matti Vanhanen tekee hallitukselle esityksen kiinteistöveron alarajan poistosta, jolloin kuntien on mahdollista laskea maaseudulla asumisen kustannuksia ja lisätä vetovoimaansa vapaasti.

Kiinteistöveron alarajan poisto on tehtävä alkavassa budjettiriihessä.

Kari Kulmala

Sinisten puheenjohtaja

Lue lisää

Energiaveroista tulee kova kiista

Perusasiat aina ensin

Omakotiliitto tyrmää kiinteistöverotuksen korottamisen koronan takia – "Asunnon omistaminen on yleistä myös pienituloisten joukossa"

Maaseudun viimeinen hetki