Porrastettu päiväraha - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Porrastettu päiväraha

Ansiosidonnaisen työttömyys­turvan porrastaminen on kiihtyvällä tahdilla noussut keskusteluihin. Siitä ja muistakin työttömiin kohdistuvista leikkauksista puhutaan virheellisesti työllistämiskeinona.

Etenkin kokoomushenkiset rummuttavat illuusiotaan, jonka mukaan töitä on kaikille. Hieman ennen korona-aikaa Yle (4.2.) julkaisi kansan­edustajille suunnatun kyselyn tulokset, joista käy ilmi heidän suhtautumisensa ansio­sidonnaisen työttömyysturvan porrastamiseen.

Luonnollisesti porrastamisen kannalla vastaajista olivat kaikki kokoomuksen, RKP:n ja kristillisdemokraattien edustajat. Vihreistäkin suurin osa oli porrastamisen kannalla sekä perussuomalaisistakin melkein puolet. Ihan kaikki ”työmiehet” eivät ole sitä, miltä äkikseltään näyttävät.

Porrastamista vastaan yksi­mielisesti olivat ainoastaan vasemmistoliitto ja SDP. Toki muutama SDP:n vastaaja ei osannut kantaansa ilmaista.

Keskustassa kysymystä ei ymmärretty tai ei haluttu ilmaista kantaa. Reilusti yli puolet vastasi, ettei osaa sanoa, onko porrastamisen kannalla vai vastaan. Loput liputtivat porrastamiselle.

Ainakin tässä asiassa hallituksen pääpuolue SDP on paljon vartijana. Osa ”takiaisista” saattaa alkaa venkoilemaan kesken kaiken. Oppositiossa pulskistuville ansiosidonnaisen porrastaminen kyllä käy.

Ari Saukko

Tervola

Lue lisää

Hallituksella kova paine kajota työttömyysputkeen – rinnalle kaavaillaan pakettia ikääntyneiden tukemiseksi

Töihin kiinni kynsin hampain

Työllisyysrahasto esittää työttömyysvakuutusmaksuihin korotusta – työntekijä maksaa keskimäärin 60 euroa lisää vuodessa

Valtionvelan huoleton lisääminen voi käydä kalliiksi