Mielipide

Valikoivaa journalismia

Maaseudun Tulevaisuus jatkaa sinnikästä työtä kokoomuksen asioiden tutkimisessa. Ahkeruus on erinomainen ominaisuus. Toivottavasti sama tarmo yltää jossain vaiheessa myös keskustan linjausten ja budjettiriihen päätösten risti­riitaisuuksien tutkimiseen.

Kokoomusviljelijöiden haastattelussa (14.9) nostetaan esille puheenjohtaja Petteri Orpon puhe Porin puolue­kokouksessa, jossa hän puhuu muun muassa kasvu­keskusten tärkeydestä Suomelle. Jutussa pyritään luomaan kuvaa, että maa­seudun asiat eivät kokoomusta kiinnosta, koska puheessa mainittiin sana kasvu­keskukset.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo totesi tavoiteohjelmaa käsitelleessä puheessaan kuitenkin myös seuraavaa: ”Me emme halua maaseudusta sellaista pysähtynyttä Suomi-filmikuvaa. Me haluamme, että eri puolilla Suomea on hyvät edellytykset tuottaa maailman puhtainta ruokaa, turvallisinta ja terveellisintä, luoda kannattavaa yritys­toimintaa, sekä tarjota virkistystä ja elämyksiä matkailijoille ja yrityksille ja mökkeilijöille.”

Orpo otti kokouksessa kantaa maaseutuun myös linjapuheessaan.

Mielestämme Maaseudun Tulevaisuuden lukijoiden olisi ollut hyvä tietää nämäkin kohdat, jotka kuinka ollakaan, jäivät jutussa mainitsematta.

Janne Sankelo

Tiina Perho

Kokoomuksen maaseutupolitiikan verkoston puheenjohtajat

Lue lisää

Ravintolat tarvitsevat räätälöityjä ratkaisuja

Lähidemokratia tarvitsee tekijänsä

MT:n kysely: Marin on kansan suosikki – Istuvan pääministerin jatkokautta toivoo liki kolmannes, Halla-ahon ja Orpon suosio kymmenen prosentin luokkaa

Mielipide: Kokoomuksessa maataloudesta puhuvat vain pääkaupunkiseudun kansanedustajat – he kilpailevat vihreiden kanssa siitä, kuka sanoo ilkeämmin maanviljelijöistä