Löydä ehdokkaasi: MT:n vaalikoneessa koko maan kuntavaaliehdokkaat
Mielipide

Maaseutu on mahdollisuus, tervetuloa!

Viimeistään koronakriisi on herättänyt suomalaiset ymmärtämään, että peltojen, metsien ja tuhansien järvien ympäröimä maaseutu on ihmiselle suuri mahdollisuus – yhä useammalle paras paikka asua ja elää.

Muutto pääkaupunki­seudulle on ollut luonnollinen trendi, mutta muutto tai paluumuutto maakuntiin Kehä kolmosen ulkopuolelle on koettu paluuna ajassa taaksepäin.

Vihdoinkin maallemuutto on kovassa muodissa. Yhä useampi suomalainen on siirtynyt mökille tekemään etätyötä. Maalla vakituisesti asumisesta ja mökkeilystä tehdään ohjelmia eri välineissä, ja maalla asumiseen on erikoislehtiä.

Omavaraisuus osana kestävää kehitystä kiinnostaa yhä useampia. Puhdas ja terveellinen lähiruoka on kaikkien huulilla, huoltovarmuuden merkitys ymmärretään.

Monipaikkaisuus yhdistää kaupunkia ja maaseutua. Maaseutu tarjoaa lapsille turvallisen, vapaan ja virikkeellisen kasvuympäristön. Yhä useampi maaseudun yritys tarvitsee osaavaa työvoimaa, on jopa pula työntekijöistä.

Kun Kehä kolmosen sisällä asumisen kustannukset lisäävät köyhyyttä, maaseudulla on mahdollisuus saada rahansa riittämään. Pääministerikin haluaisi muuttaa maalle ja kertoo jatkavansa sitkeästi miehensä taivuttelua muuttopäätöksen tekemiseksi.

Maaseutu on tulevaisuudessa muutakin kuin taantuva lomareservaatti. Syrjäkyliltä löytyy maalaisidyllin tueksi konkretiaa ja elämään sisältöä.

Kuntien markkinointi on herätettävä unesta ja uusien veronmaksajien lobbausta on tehostettava. Avoimia työpaikkoja on etsittävä yhdessä muuttajien kanssa. Kaksoiskuntalaisuutta on edistettävä. Tervetuloa maalle.

Alpi Ripatti

Mäntyharju

Pääministerikin haluaisi muuttaa maalle ja jatkaa sitkeästi miehensä taivuttelua.

Lue lisää

Aika entinen ei koskaan enää palaa

Poikkeusaika käänsi katseet kotimaahan

Toimistotyöläisistä kisataan kohta kovaa

SDP:n Paatero: "Olemme sitoutuneet siihen, että edistämme aitoa monipaikkaisuutta – kakkosasuntojen rekisteröinti on yksi hyvä lähtökohta asiassa"