Mielipide

Pörssiyhtiön käsi syvällä taskuissamme

Posti toi täysin yllättäen kirjasen Maitomyytit. Ensi istumalta se vaikutti olevan vihreiden kuntavaalien mainos, mutta sisäsivujen irtolehtisessä kerrottiin sen olevan ruotsa­laisen Oatly-kaurajuoman mainoskirja.

Kirjan pääsanoma on karkeasti, että suomalaiset juovat liikaa maitoa. Samalla lehtinen toimii kuitenkin vihreänä mainoskirjana ja Suomen maatalouden, yrittäjyyden ja ruuantuotannon mustamaalaajana.

Suomesta ei tunnu löytyvän puoluetta, joka selvästi puolustaisi suomalaista maataloutta. Toki sivulauseissa monissakin puolueissa asiasta mainitaan, mutta teot edelleen puuttuvat.

Suomessa vallitsee massiivinen maaseudun alasajoyritys, jota kutsutaan ilmastoteoksi. Milloin lehmä pieree ohentaen ilmakehää, milloin se syö Suomen perikatoon.

Laidunmaiden tilalle täytyisi kylvää puolet kauraa ja puolet metsää, jota ei saisi koskaan harventaa tai kaataa. Turvesuot jo laitettiin kiinni ilmastoteon nimissä, ja tällä uskotellaan maapallon pelastuvan.

Kiinalaiset ruotsalaisten avulla nauravat meille. Tähän saumaan iski Oatly-kaurajuoman taakse piiloutuva kasvoton iso raha, jolla ei ole pienintäkään aikomusta pienentää hiilijalanjälkeä tai tehdä yhtään mitään maapallon pelastamiseksi.

Tarkoitus on vain tehdä mahdollisimman paljon rahaa sijoittajille ja viedä pois sitä suomalaiselta maataloudelta.

Suomeen oli helppo iskeä, koska meillä on niin sanotusti kunniahimoiset ilmastotavoitteet ja niitä ajamassa lyhytnäköiset, isänmaasta vieraantuneet vihreät. Suomella ei ole vara menettää maaseutua, puhdasta ruuantuotantoa tai lukuisia työ­paikkoja, joita maa- ja metsätalous meillä tarjoaa.

Ulkomailta tuodun kaura­juoman hiilijalanjälkeen on laskettava myös syntyvät kuljetuskustannukset.

Ilmastokustannusten laskeminen näyttää olevan jokaisella tuottajalla itselleen parhaaksi katsomansa, suoraan kun ei voi niitäkään toisiinsa verrata.

Maailmalla tiedetään, että Suomessa juodaan eniten maitoa maailmassa, niin hulluahan olisi jättää nämä meidän markkinamme hyödyntämättä. Suuren pääoman käsi on suoma­laisen taskussa hamiloimassa kansallista omaisuuttamme. Tähän hulluuteen lähti Yle mukaan kahdella ohjelmallaan.

Olette te vihreät veijareita maaseutuvihassanne.

Janne Koskela

Oulu

Lue lisää

Liikenteen tiekartta lupaa jokaiselle jotain

Väkivalta vaanii liian lähellä

Suomi irti trumpismista

SDP kasvaa nyt syömällä vihreitä