Mielipide

Antaa joulun tulla sydämiin

Olemme saaneet elää hyvin poikkeuksellista vuotta 2020. Korona on lyönyt rajusti maailman hyvinvoinnin keskelle ja saanut aikaan suurta ahdinkoa ja epäjärjestystä ihmisten elämään. Suuretkin asiat ovat maailmalla heilahtaneet epätasapainoon.

Nyt kysytään kärsivällisyyttä ja järkevää suhtautumista kaikkiin mahdollisiin asioihin, jotka vaikuttavat meidän elämämme asioihin.

Perheiden ja kotien elämän arki on muuttunut huolien täyttämäksi. Ikäihmiset viettävät hiljaisia päiviä, kun lapsetkaan eivät voi käydä kuin ennen. Kaikki tämä tuottaa huonoa oloa kaikkien elämään.

Ajan rattaat ovat hidastuneet ja elämän tehokas vauhti vaimentunut. Kiireet ovat ehkä loppuneet mutta huolet tulleet tilalle. Voihan syttyä ahaa oivalluksia, että pärjätään sitä vähemmälläkin täällä.

Joulu lähestyy ja paineet siitä vaan lisääntyvät. Kuinkas joulua nyt vietetään? Tämä ahdistaa koteja. On tehtävä kipeitä ratkaisuja. Monella on tyhjä paikka sydämessä, kun tätä joulua ei vietetä kuin ennen.

Elämä laittaa arvoja omalla tavallaan järjestykseen. On vain alistuttava niiden kanssa. Aina voi huomata, että jaksaa sittenkin niiden yli.

Rauhallisempi joulu voi monelle olla hyväksi. Joulumusiikki mielestäni avaa joulumielen. Sytyttää kynttilän ja kuuntelee rauhallisesti, kun Vesa-Matti Loiri laulaa Sydämeeni joulun teen. Tässä avautuu joulun sanoma koskettavalla tavalla.

Jokainen voi sen vastaan ottaa ja avata sydämensä joulun tulla.

Elli Halttunen

Ähtäri

Lue lisää

Ihana video: Virittäydy joulutunnelmaan bassobaritonin, sellistin ja pianistin tahtiin lumisessa Nurmeksessa – "Kun joululauluja tehdään ja niitä kuunnellaan, tunteet ovat aina vahvasti mukana"

Joulu ikiaikainen

Loiri on seurannut himojaan niin työn, naisten kuin päihteidenkin saralla – surujen summa ajoi ikonisen taiteilijan yrittämään itsemurhaa

Liekit kynttiläin