MT Hevoset: Voit lukea MT Hevoset -sisältöjä maksutta 8.2.2021 saakka.
Mielipide

Lukijalta: Miksi Afrikkaan istutetaan puita kompensoimaan suomalaisten päästöjä, kun metsänomistajien ansiosta moni kunta on hiilineutraali jo valmiiksi?

"Minäkin olen istuttanut puita kotikonnuilleni ja hoitanut taimikkoa metsäksi."

Luin sanomalehdestä, että Karjalainen on hankkinut hiilineutraalisuuteen pääsemiseksi istutuspuita Afrikkaan ja maksanut siitä. Nyt lehti on siis 100 prosenttisesti kompensoinut päästönsä.

Minäkin olen istuttanut puita kotikonnuilleni ja hoitanut taimikkoa metsäksi. Eikö olisi aika keskustella maaseudun autoilusta siten, että jokainen metsää omistava ajelee bensa-autollaan ihan 100 prosenttisesti kompensoidulla autolla ja luonnollisesti siitä täytyisi saada veronpalautus.

Vihreys on valitettavasti sitä, että eriarvoisuutta lisätään maaseudun suojelulla ja ilmaisella pakko-otolla hiilinieluksi. Polttoaineen verot nousevat ja näin maaseudulla autoilu kallistuu, vaikka maaseutu huolehtii muidenkin hiilinieluista. Kaupunkien vihreät ajelevat yhteiskunnan rakentaman julkisen liikenteen avulla niin sanotusti päästöttömästi.

Olisiko tästä kompensaatiosta hyvä keskustella vaikka maaseutukuntatasolla. Kuntalaiset ja siellä sijaitsevat metsät tekevät ilmastoteon, jolloin se tulisi hyvittää kunnalle valtion taholta. Näin verot hiilinielukunnassa putoaisivat. Siellä, missä näitä hiilinieluja ei ole, niin ne kunnat pulittaisivat sitten veroina vastaavasti valtiolle.

Pitäisikö tätä ruveta maakuntatasolla viemään eteenpäin poliittisissa kiemuroissa.

Hiilineutraalia uutta vuotta kaikille.

Ritva Martikainen

Joensuusta

MT:n kaikki mielipidekirjoitukset

Lue lisää

Näin toimit ohittaessasi onnettomuuspaikan – utelias vilkuilu voi pahimmillaan aiheuttaa lisäonnettomuuden

Lunta tulossa runsaasti Rauma–Lahti-linjan eteläpuolelle – Helsingin pelastuslaitos kehottaa välttämään ylimääräistä autoilua

"Sahapuusta on kysyntää" – metsänhoitoyhdistyksen johtaja kannustaa uudistushakkuisiin: "Markkinoilla on nyt imua"

2021 toi korotukset alkoholin, tupakan ja öljylämmityksen verotukseen – täältä näet kuntien veroprosentit