Mielipide

Turvapaikat ja kansa­laisuus

Suomi myöntää kansalaisuuksia aivan liian helposti. Suomen kansalaisuuden saamisen ei pitäisi olla ainakaan sen helpompaa kuin Sveitsinkään.

Viime vuosikymmenten päättäjät ovat rakentaneet turvapaikkaperusteiselle maahanmuutolle ja kansalaisuuksien myöntämiselle puitteet, jotka eivät ole Suomen edun mukaisesti perusteltavissa.

Kelan tilastojen valossa ja eurooppalaisten uutisten perusteella näyttää, että päättäjät ovat rakentaneet tuleville sukupolville kalliin verorasitteen ja turvallisuus­uhan. Suuntaa pitää muuttaa hyvin merkittävästi. Muun muassa kansalaisuuksia tulee turvapaikan saaneille tulevaisuudessa myöntää vain poikkeustapauksissa.

Perussuomalaiset ovat tehneet maahanmuutto­politiikan osalta arvokkaan työn keskusteluilmapiirin avaamisessa. Nyt vain, presidentin uuden vuoden puheeseenkin viitaten, muiden puolueiden pitää tunnustaa tosiasiat. Kuten Ruotsissa pitkälti on jo tapahtunut.

Ennen kaikkea toivon tuota tosiasioiden tunnustamista keskustalta, sillä väitän, että valtaosa keskustan potentiaali­sista äänestäjistä ei ole kannattanut Suomen viime vuosikymmenten maahanmuuttopolitiikkaa ja perusteettoman löysää kansalaisuuksien myöntämistä.

Juho Satti

oikeustieteen maisteri

Leppävirta

Lue lisää

Suomi irti trumpismista

Keskusta esitteli vaihtoehtonsa liikenteen päästövähennyksille: "Hallitusohjelman mukaiset polttoaineveron korotukset on tehty, eikä uusia tule."

SDP:n Lindtman muistuttaa perussuomalaisten väkivallalla flirttailevasta vaalivideosta ja ihmettelee: "Miksi PS ei ole selväsanaisesti tuominnut Trumpia?"

SDP kasvaa nyt syömällä vihreitä