Mielipide

Tärkein uhka unohdettu

Ilmastomuutoskeskustelu ja ilmaston lämpenemisen syiden esittely on epätieteellisin näytös, minkä olen elämäni aikana kokenut. Ihmisiä syyllistetään, kun pitäisi keskittyä toisaalle.

Maatalous, ihmisten asuminen omissa kodeissaan maalla ja jopa lihansyönti on leimattu lähes rikoksen kaltaiseksi. Stadilaisille isot sähkölaskut ovat vieras käsite. Halpa kivihiili lämmittää.

Unohdatte eduskunnassa ja valtamedioissa kaikkein tärkeimmän ihmiskunnan tulevaisuutta uhkaavan toiminnan: asevarustelun. Maailma käyttää joka vuosi lähes kaksi biljoonaa eli 2 000 000 000 000 euroa aseisiin.

Googlettamalla löytää esimerkiksi Ylen uutisista kymmenen rivin uutisen tästä asiasta vuodelta 2019. Mutta vaikkapa lihansyönnin ja ihmiskunnalle tärkeän maatalouden tuulesta temmatuista negatiivista vaikutuksista maapallon elämään löytyy loppumatonta uutisvirtaa valtamedioista tänään.

Suomen valtiokin on aikeissa hankkia hävittäjiä summalla, jolla saataisiin aikaan aivan ratkaisevia toimia luonnon suojelemisessa. Mutta kun ei. Toisaalla ihmisiä rahastetaan, syyllistetään ja päivittäin medioissa nuhdellaan, mutta toisaalla päättäjät hyväksyvät maapalloa kaikkein eniten uhkaavat asevarustelutoimet.

Järjettömyydestä voitaisiin päästä, jos kaikki se pääosin turha mekastus ja huuto, jota tiettyjen poliitikkojen ja valtamedioiden tahdittamana nyt saamme kuulla ilmastomuutoksesta, käytettäisiin todellisten uhkien poistamiseen. Tehtäisiin rohkeita päätöksiä kokonaisvaltaisen ajattelun kautta.

Avatkaa ovi järjen tulla.

Kimmo Hotulainen

Hanko/Isojoki/Pyhäjoki

Lue lisää

Lukijalta: Kaikkein tärkein ihmiskuntaa uhkaava toiminta on unohdettu – Suomikin käyttää asevarusteluun valtavia summia

Pariisissa ei käsitelty sotaa

Kriittisyyttä, Mikkonen

Rahaa on, kun hävittäjiä ostetaan