Mielipide

Hallituksella ei ole ollut todellisia vaihtoehtoja

Kun politiikkaa seuraa kuluneen vaalikauden alun ajalta hallinnon toimivuuden ja asiakysymysten kautta, voi nähdä, että kaikki poliittiset ryhmät ovat lähellä toisiaan. Vakavasti otettavia muutos­esityksiä harjoitettuun politiikkaan ei esitetä. Julkisuudelta piilossa oleva valiokuntatyö vahvistaa tämän.

Nykyinen hallitus on joutunut suuren työkuorman eteen. Koronan aiheuttaman lisäkuorman ohella se on hoitanut normaalit hallinto­toimet ja vienyt eteenpäin myös rakenteiden uudistamista. Mikään vastuullisten puolueiden muodostama hallitus ei olisi voinut toimia nykyistä paremmin.

Kuitenkin päivittäin mediaa seuraava kansalainen näkee jo otsikkotasolla kaikkiin yhteiskunnan toimiin liittyviä vakavia epäkohtia. Oppositioon joutuneet puolueet siinä julkisuuden avulla nostavat profiiliaan ja ovat olevinaan huolissaan asioiden hoidosta.

Maahanmuutto, maskit, rokotukset, ravintolarajoitukset, EU, sote – kas niistä löytyy jatkuvasti sopivaa aihetta.

Tietenkin tulossa on isoja taloudellisiin intresseihin liittyviä asioita päätettäväksi. Tähän rahan- ja taakanjako­malliin valmistaudutaan profiilien nostolla ja tois­arvoisten asioiden esillä pitämisellä. Hallituksen julkisuusylivoimaa koetetaan kompensoida esityksillä, joiden läpimenoon ei vakavasti uskota.

Toivoa sopii, että asial­linen politiikka ja hyvä hallinto voivat jatkua uhkista huolimatta. Äänestäjä on tässä avainasemassa.

Osmo Nieminen

Lempäälä

Median perusteella kaikkiin yhteiskunnan toimiin liittyy vakavia epäkohtia.

Lue lisää

Kiurun soolot rasittavat jo

Hallitus aina myöhässä

Marinin suosio kantaa demareita

Kauppiaiden vaivat mediassa