Mielipide

Yksi asia peittää kaiken

Energiatuotantomme, teollisuutemme, sääolojen ja ilmastomuutoksen ympärillä käytävää kuhinaa voisi nimittää jo terrorismiksi. Se on yhtä totuutta huutavaa radikalisoitumista. Pahinta lienee, että yrityksetkin joutuvat olemaan siinä mukana.

Yhden asian ehdottomat liikkeet eivät ole koskaan olleet historian opettamana pitkässä juoksussa hyväksi. Vähän päälle yhden asteen mahdollisesti muuttuva keskilämpötila maapallolla aiheuttaa terrorismin tapaisen radikalisoitumisen.

Parhaana esimerkkinä lienee kaiken autuaaksi tekevä tuulivoima. Siihen on uhrattu vähistä rahavaroistamme miljardeja, eikä se nytkään ole omilla jaloillaan. Tuulivoimasähköä tuetaan voimakkaasti. Tuulivoiman tehosta puhutaan aina nimellistehon mukaan. Mutta totuudessa – joka ei tule esille – tuulivoiman todellinen sähköntuotto jää kauaksi nimellistehosta.

Tuulivoiman osuus maamme energian tuotosta on noin 10 prosenttia. Maailmassa sen osuus on muutaman prosentin verran. Lisähankaluutena on vielä se, että sähköä ei saada silloin kun sitä eniten tarvitaan. Tuulivoima tarvitsee aina tuekseen oikeaa sähkön­tuotantoa.

Tämän mediaterrorismin uhriksi näyttää joutuvan myös ihan oikean demokratian suojassa elävä itsenäinen valtio. Minusta se on kummallista.

Matti Nikkilä

Liminka

Lue lisää

Miljoona aurinkopaneelia turvesuolle: Pallonevalle suunnitteilla suunnaton aurinkovoimala – hankkeen kustannusarvio yli 400 miljoonaa euroa

Euroopan komission puheenjohtaja: "Tärkein tehtävämme on nopeuttaa rokottamista maailmanlaajuisesti"

Ilmastonmuutos etenee ja suurvallat mellastavat Pohjoisella napapiirillä – Suomi uudisti arktisen strategiansa vastatakseen haasteisiin

Raportti: Jopa 216 miljoonaa ihmistä voi joutua jättämään kotinsa ilmastonmuutoksen takia