Mielipide

On epäisänmaallista ajaa metsävaltaa EU:lle

Olin kymmenen vuoden ikäinen, kun lähdin ensimmäisen kerran isäni kanssa metsän­parannustöihin. Sekametsä oli silloisen tietämyksen mukaisesti terveempi tauteja vastaan kuin monokulttuurin metsä. Tiedostimme jo silloin metsän monimuotoisuuden.

Nykyään kyseinen taimikko kasvaa järeää tukkipuuta.

Isäni aikaan metsästä otettiin rakennuspuina parhaat tukit harsintahakkuulla. Reilun 30 vuoden aikana olen noista ”jatkuvan kasvatuksen” metsiköistä saanut harventamalla kasvatettua varsin tuottavaa ja tervettä metsää.

Olen opiskellut metsänhoitoa laajasti. Pojalleni olen opettanut metsurin työt. Olen metsittänyt viiden hehtaarin vuokralla olleet hömppäheinä­pellot kuuselle. Visakoivu­taimikon (0,5 ha) olen perus­tanut. Aika paljon on tehty.

Minua ihmetyttää, miksi kokoomusmeppi Sirpa Pietikäinen vihervasemmisto­tovereineen haluaa kaapata päätäntävallan metsässäni ja ryhtyä sosialisoimaan edellä mainittuja toimintojani?

Heidän ilmeisenä tarkoituksenaan on museoida Suomen metsät, tehdä niistä EU:n hiilinielu ja samalla näivettää maailman paras metsänhoito. Metso-ohjelmakaan ei heille kelpaa, komissiolle kylläkin.

Talonpojan työllisyystöinään metsäänsä tekemiä pitkospuita pitkin mennään sitten piknikille tai helikopterilla lentäen. Kilistellään punaviinilaseja, syödään patonkia ja kehutaan kuinka hyvin nyt Suomen metsiä hoidetaan, kun niitä ei enää hoideta ollenkaan.

Monissa EU-maissahan metsät on jo tuhottu eikä ole kuin puistometsiä, joissa ei ole jokamiehenoikeuksiakaan.

Olen pitänyt Kokoomusta isänmaallisena, talonpoikaisia perinteitäkin kunnioittavana puolueena. Käsitykseni ovat fundamentalistisen Pietikäisen parjauksien vuoksi muuttuneet.

Pietikäinen kehtaa verrata suomalaista metsänhoitoa Brasilian sademetsien tuhoamiseen. Tämä loukkaa minua syvästi ja koen hänen toimintaansa epäisänmaalliseksi suoltaessaan vääristeltyä kuvaa Suomen metsänhoidosta.

Mikä on Pietikäisen motiivi? Tämä pitää tarkoin tutkia!

Toivo Parkkonen

eläkkeellä oleva rikosylikonstaapeli

metsänomistaja

Jyväskylä

Lue lisää

Hanna Nivala hankkii metsästä puolen vuoden palkan: "Töitä on paljon, mutta oma vapaus tässä on"

"Suojeluvaatimuksissa mikään ei tunnu riittävän – ensin vaaditaan viittä, sitten kymmentä ja seuraavaksi 30 prosenttia", MTK:n uusi metsäjohtaja ihmettelee

Metsäalan suurtapahtuma Proforest käynnistyy Kalajoella huomenna perjantaina – paikalle saapuu 130 näytteilleasettajaa

Kantohintojen nousu kiihdytti puukaupan kesällä ennätysvauhtiin