Mielipide

Tie tarpeen maallakin

Etelä-Suomen maaseudun asukkailta viedään elinkeinot teiden kaventamisella. Ely-keskuksen urakoitsijat ovat alkaneet kaventamaan maaseudun kuuden metrin levyisiä hiekkapintaisia teitä, jolloin niistä tulee viiden metrin levyisiä.

Näin alkoi tapahtua täällä Päijät-Hämeessä Sysmässä, eli ojankaivun varjolla teitä alettiin kaventaa, kilometrimääriä ojanpohjaan koskematta tienpientareesta on poistettu noin 30 sentti­metriä.

Miten raskas liikenne pääsee liikkumaan tai kohtaamaan muuta liikennettä, kun tie on kapeimmillaan 4,7 metriä? Talviaikana tämä on vielä hankalampaa.

Yllä oleva koskee koko maaseutua, eli uusien valtuustojen on herättävä puolustamaan kunnan elinkeinorakennetta, jota on muuallakin kuin kirkon­kylällä. Lisäksi kun vuosikymmenten aikana tiivistynyt tienpiennar rikotaan, alkaa vuosittainen syöpymien paikkaus, mikä vie aina niukkenevia määrärahoja.

Heikki Koljonen

Marjoniementie

Sysmä

Lue lisää

Ympäristöministeri vaihtuu

"Jokainen vierasmaalaisilta rekoilta tiemaksuna perittävä euro olisi tarpeen tienpidossa", sanoo kuljetusalan pomomies – ulkomaisia kuljetuksia voi olla tien käyttäjistä paikoin jopa viidennes

Kyläkaupat hakeneet tukea odotettua vähemmän

"Tiesin jo etukäteen, että maaseutu antaa, mutta maaseutu myös ottaa" – Salla Autere siirtyi kaupungista kirkkoherran viransijaiseksi pieneen Lumijoen kuntaan