Mielipide

Ilomantsi yllätti iloisesti

Terveiseni Itä-Suomen lomaltani Ilomantsista. Olen joskus aiemmilta kesälomiltani lähettänyt näitä kortteja lehtiin ja radioihinkin, jos olen löytänyt asioita, joista haluaisin muidenkin tietävän.

Tänä kesänä matkustin Ilomantsiin, joka on kuulemma Suomen itäisin kunta. Täältä lähetän tämän kesän terveiseni ja korttikin löytyi kylältä aiheeseen niin sopivana.

Ilomantsi yllätti täysin ja karjalainen elämänmeno tarttui. En osaa edes sanoin kunnolla kuvata kokemustani. Tuntuu kuin sieluni ja mieleni olisi ravisteltu hereille.

Erityisen vaikuttavaa oli vierailuni ilotalossa. Kyllä – ilotalossa. Kyllä hämmästyin. Kylälle on avattu uusi taidekohde, jonka virallinen nimi on Ihmeiden IloTalo.

Talossa sen tunnelma, luonne ja henki on jotain, mitä en ole koskaan aiemmin kokenut. Talossa oli koskettava näyttely, jossa kerrottiin suomalaisesta ITE-taiteesta ja itse tehdystä elämästä. Mitä kaikkea se voikaan olla.

Minun mielestäni joka niemessä ja notkossa pitäisi olla ilotaloja taiteelle, johon voi helposti samaistua ja innostua itsekin tekemiseen.

Jokin minussa jää kaipaamaan sitä naurua, iloa ja väriä – rohkeutta. Tämä oli jotain, mitä en olisi edes uskonut, että voin kokea.

MT:n toimitukseen lähetetty postikortti

Erityisen vaikuttavaa oli vierailuni ilotalossa.

Lue lisää

Hallitus pääsi sopuun: kohutut kulttuurialan leikkaukset peruttu, samoin muut Veikkauksen edunsaajat saavat rahansa

Yle uutiset: Itä-Suomen matkailukeskuksissa iloitaan kotimaanmatkailun suosiosta: syyslomasta tulossa vilkkaampi kuin viime vuonna

Ilomantsin viljojen kuivaukseen riittää yksi kuivuri – Iivo-perinneruis antoi kohtuullisen sadon Joonas Potkoselle

Mitä vanhemmaksi tulee, sitä vähemmän ahne on erikoisuuksille – olimme kesän kotimaanmatkoilla oikeilla jäljillä