Mielipide

Lippuautomaattien käyttö oli vähäistä

Lauri Oinonen toivoi mieli­pidekirjoituksessaan (MT 28.7.) lippuautomaatteja takaisin kiskobusseihin.

Olemme siirtyneet myös kiskobussien osalta malliin, jossa lippu tulee ostaa ennen matkaa. Lopetimme lippujen myynnin kaikissa kaukoliikenteen junissamme viime kesänä yhtenä terveysturvallisuustoimenpiteenä, varmistaaksemme kaikille matkustajille istumapaikan myös suosituimmilla junavuoroilla.

Helsingin ja Etelä-Suomen taajamaliikenteen lähijunissa lipunmyynti loppui kokonaan jo vuonna 2017. Kiskobussien lippuautomaatit ovat olleet poikkeus lipunmyyntikäytännöissämme, ja niitä on käyttänyt vain hyvin pieni osa matkustajista.

Toukokuussa yksinkertaistimme käytäntöjämme ja poistimme kiskobussien lippuautomaatit käytöstä, jolloin kaikki matkalippumme ovat nyt saatavilla samoista myyntikanavista ilman poikkeuksia.

Suurin osa matkustajista on ostanut jo pitkään lipun ennen matkaa. Junamyynnin osuus oli noin kaksi prosenttia kaukoliikenteen myynnistä 2019, jolloin lippuja sai vielä ostaa kaukoliikenteen junista.

Valtaosa matkustajista ostaa lippunsa etukäteen digitaalisista itsepalvelukanavistamme vr.fi:stä tai VR Matkalla -sovelluksesta.

Ymmärrämme, että kaikilla ei ole mahdollisuutta ostaa lippua digitaalisista kanavistamme ja haluamme, että palvelumme ovat saavutettavia kaikille asiakasryhmille. Siksi lippujamme saa kattavasti myös kanavista, jotka eivät vaadi älylaitteita: asemien lippuautomaateilta, puhelimitse asiakaspalvelustamme, VR:n palvelupisteiltä (Helsinki, Tampere, Hyvinkää ja Järvenpää), sadoilta R-kioskeilta ympäri maan ja Matkahuollon myyntipisteistä.

Uskomme, että tästä valikoimasta jokainen matkustaja löytää itselleen sopivan tavan ostaa matkalippu.

Meillä on myös asiakastuen puhelinnumero, josta asiakkaat voivat kysyä neuvoa aikatauluihin, matkan suunnitteluun ja lipun ostamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Piia Tyynilä

palvelujohtaja, VR

Lippujamme saa kattavasti myös kanavista, jotka eivät vaadi älylaitteita.

Lue lisää

Lukijalta: Kuulin televisiouutisista ylimielisen ja järkyttävän maanomistajiin kohdistuvan puheenvuoron – tuulivoimayhtiöiden maanryöstöt on estettävä

Tuulivoimayhtiöiden maanryöstöt on estettävä

Keskustan Oinonen: Destian myynti on kansallinen häpeä

Häiriö rautatieliikenteessä Parkanon ja Seinäjoen välillä