Mielipide

USA vähensi CO2-päästöjä

Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen kritisoi USA:n ja erityisesti presidentti Trumpin ilmastopolitiikkaa (MT 5.10.) Päätoimittajan mukaan Trump pystyy "näivettämään suuren osan maapallon asuinkelpoisesta pinta-alasta, vaarantamaan globaalin elintarviketuotannon ja aiheuttamaan mysrkyjä".

Puuttumatta nyt siihen, mitä ongelmia ilmaston muutos on todellisuudessa aiheuttanut ja mikä on ihmiskunnan osuus siinä, tarkastelkaamme eri maiden ja alueiden CO2-päästöjen kehitystä.

Ilmeisesti ilmastopolitiikassa sanat ja nimet sopimuksissa (maksusitoumuksissa) ovat käytännön toimia tärkeämpiä, sillä leimattu ilmastopahis USA vähensi päästöjään vuonna 2017 0,5 prosenttia. Ilmastotaistelun mallioppilaat EU (+2,5%), Kanada (+3,5%) ja Kiina (+1,6%) puolestaan kasvattivat päästöjään samana ajanjaksona.

Vihreiden ja ympäristöjärjestöjen esimerkeiksi nostamat uusiutuvan energian EU-ihmemaat Portugali ja Espanja kasvattivat päästöjään viime vuonna yli 7 prosenttia!

No mitäpä näillä faktoilla rasittamaan ajukoppaa, maksetaan vaan ilmastoaneita suosiolla.

Matti Hytölä

Konnevesi

Lue lisää

EK:n ilmastoasiantuntija: Biden toisi täyskäännöksen USA:n ilmastopolitiikkaan – lisäisi kysyntää suomalaisyritysten vihreille ratkaisuille

Mistä populismi kumpuaa?

Pekkarisen kritiikillä heikko pohja

Ilmastokartta ottaa aloitteen tuottajille