Eläinaktivismia verorahoilla - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Eläinaktivismia verorahoilla

Monet kotieläin­tilojen tuottajaperheet saivat salakuvaajien takia psyykkisiä sekä fyysisiä oireita.

Syksyllä 2009 eläinaktivistit tekivät öiseen aikaan oikeudettoman vierailun satakuntalaiselle sikatilalle, joka nykyajan mittapuun mukaan oli pieni perheviljelmätyyppinen lihasikala.

Tilan isäntä oli laajalti tunnettu ja tunnustettu nimenomaan eläinten hyvästä hoidosta. Tätä asiaa tukivat myös teurastamon raportit vuosien ajalta.

Sikalalta ei löytynyt aktivisteille mitään raflaavaa kuvattavaa. Näin ollen he kuvasivat muutamaa istuvaa sikaa, jotka olivat nousseet katsomaan yöllisiä häiritsijöitään.

Joulukuun 2009 alussa Oikeutta eläimille -yhdistyksen sivuille ilmestyi videokuvaa näistä istuvista sioista. Videon yhteyteen oli laitettu teksti, jossa väitettiin tilalla olevan halvaantuneita sikoja terveiden joukossa. Tämän lisäksi oli myös isännän etunimi, sukunimi ja kodin gps-koordinaatit.

Tästä valehtelusta ja koko perhettä kohdanneesta vääryydestä nousi tuolloin melkoinen kohu. Oikeutta eläimille -yhdistys poistikin sivuiltaan tekstin ”halvaantuneet” ja ilmoitti sikojen kuitenkin jonkin muun syyn tai sairauden takia istuskelevan.

Myöhemmin vuonna 2012 kaksi aktivisteista pyysi epäsuorasti anteeksi isännältä muun muassa Maaseudun Tulevaisuuden Lukijalta-palstalla.

Vahinko oli kuitenkin tapahtunut, peruuttamattomasti. Vielä tänäänkin, eläkkeellä ollessaan isännällä on rytmihäiriö muistona noista ajoista.

Mainittakoon vielä, että tuolloinen Animalian toiminnanjohtaja kävi tutustumassa tilan hoitorutiineihin. Hänellä ei ollut pienintäkään huomauttamista.

Monet kotieläintilojen tuottajaperheet saivat sala­kuvaajien takia psyykkisiä sekä fyysisiä oireita. Lapsia kiusattiin kouluissa, eivätkä he uskaltaneet mennä pimeällä tutussa pihapiirissä ulos, kun olivat kuulleet öisistä liikkujista.

Marraskuussa 2018 Seinäjoen kaupunginkirjasto antoi Oikeutta eläimille -yhdistyksen sekä heidän laittomuuksia harrastavan salakuvaajansa tulla markkinoimaan agendaansa.

Päätavoite heillä on lihansyönnin lopettaminen. Asia verhotaan eläinten hyvinvoinnin edistämiseen. Samalla mustamaalataan suomalaista lihantuottajaa.

Varmaa on, että kyseisessä tilaisuudessa myydyssä kirjassa sekä esitysmateriaalissa oli laittomilla tavoilla hankittuja valokuvia.

Tällaista toimintaa ei verovaroillamme ylläpidetyltä kirjastolta voi hyväksyä. Ei edes sen tasapuolisuuden nimissä.

Jokitörmän entinen renki

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lue lisää

Animalia vaatii kaikkien elävien eläinten kuljetusten keskeyttämistä koronaviruksen takia: "Elävien eläinten kuljetukset ovat aina riskialttiita"

Eläinsuojelujärjestö haluaisi SM-pilkistä suunnannäyttäjän kalojen välittömässä tainnuttamisessa – vapaa-ajankalastajien keskusjärjestölle eettisyys on tärkeää, mutta se korostaa yksilön vastuuta

Itä- ja Pohjois-Suomessa eniten tukea turkiseläinten kasvatuksen jatkamiselle nykymuodossaan

Animalia myönsi eläinoikeuspalkinnon Joensuun kaupungin ateriapalveluille, joka otti paikallisen kasviproteiinituotteen ruokalistalleen – "maataloustuotantoa voi kunnioittaa myös kasvisruokaa tuottamalla"