Mielipide

Parempaa tienpitoa uudelle vuodelle

Lukijalta 04.01.2019

Tienhoidon päättäjät ovat liian kaukana teistä ja niiden kunnosta.

Olisiko mitään mahdollisuutta siihen, että tänä vuonna teiden kunnossapito olisi parempaa kuin viime vuonna?

Viime vuonna monet joutuivat kärsimään liukkaista kaduista ja teistä, olipa sitten kyse isoista valtateistä tai pienistä hiekkapohjaisista teistä.

Olisi todella mukavaa, jos joku tekisi sellaisen päätöksen, että teiden kunnossapito annettaisiin niin sanotuille kylä­talkkareille, ja heidän yhteys­tietonsa olisivat sellaisessa paikassa, josta kyseisen tien tai katujen asukkaat sen helposti löytäisivät.

Pystyisi laittamaan vaikka tekstiviestin heti, jos tarvitaan tienhoidollisia toimenpiteitä kuten lumenputsausta tai hiekoitusta.

Samoin tarvitaan isoille valtateille omat vastuuhenkilönsä, jotka huolehtisivat teiden kunnossapidosta.

Lisäksi tarvittaisiin tarkastajia, jotka kävisivät säännöllisesti tarkastamassa kuinka hommat oikein sujuvat. Näin saataisiin myös työpaikkoja luotua lisää.

Ja jos hommat sujuisivat hyvin, niin kaikilla olisi paljon turvallisempaa liikkua.

Nykysysteemi on siitä huono, että tienhoidon päättäjät ovat liian kaukana teistä, ja siitä, millaisessa kunnossa ne ovat.

Helsingissä päättäjät eivät todellakaan tiedä, mitä muualla Suomessa tapahtuu, koska he eivät täällä liukkailla ja polanteisilla teillä kulje. Eipä heidän tarvitse murehtia, miten maaseudulla postit kulkevat, vanhukset saavat ruokansa tai hoitajansa tai miten koululaiset pääsevät turvallisesti koteihinsa tai miten maaseudulla olevat yritykset selviävät, kun teillä ei voi kulkea.

Toivottaisiin siis enemmän paikallista päätöksentekoa asioihin, eikä vain päätöksiä Helsingistä tai peräti Brysselistä.

Pidetään uutena vuonna kaikista teistä, niin pienistä kuin isoistakin hyvää huolta!

P. Lahti

Loimaa

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT