Mielipide

Viisaus asuu Ylessä

Siilinjärveläinen Antti Seppälä on ihan oikeassa valittaessaan, ettei Yle ota huomioon musiikki valinnoissa meitä yli kuusikymppisiä kuulijoitaan (MT 28.1.).

Olen itse valittanut lukuisia kertoja asiasta, tuloksetta. Jos en ihan väärin muista, Ylen nimenomainen tehtävä on palvella kaikkia kansalaisia vauvasta vaariin, ja niin se aikaisemmin olikin.

Me kaikki yli kuusikymppiset muistamme, miten vielä 1990-luvullakin Radio Suomi soitti musiikkia laidasta laitaan, jopa silloin tällöin tuli jokin klassinen tai jazzkappale kevyen musiikin joukkoon.

Nyt meille kuitenkin vakuutetaan, että kaikki kuulijat huomioidaan tasapuolisesti, mutta miksi meistä ei sitten tunnu siltä? Kun keskustelee ihmisten kanssa, kaikki sanovat, etteivät jaksa kuunnella radiota lainkaan, juuri niiden ”inisiöiden” takia.

Monet yksinäiset kotona asuvat vanhukset, jotka ovat vielä sen verran toimintakuntoisia, että puuhailevat päivittäin pikku askareita, haluaisivat samalla kuunnella radiota. He varmasti ilahtuisivat, jos edes joskus kuulisivat oman nuoruutensa musiikkia, mutta taitaa olla turha toivo.

Päivi Nordberg

Eurajoki

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Savon Sanomat: Kuusi kuoli neljän viikon aikana – Siilinjärven kunta vaatii selvitystä Attendolta

Välikysymys on vanhusten hyväksikäyttöä

Kuka maksaa, kun opetan robottia?