Mielipide

Nestlé käyttää vettä säästäen

Riitta Kuismanen kirjoitti tällä palstalla 1.3. maailman vesivarojen käytöstä ja hallinnasta. Kirjoitukseen oli kuitenkin päätynyt yhtiötämme koskevaa virheellistä tietoa.

Maailman johtavana elintarvikealan yrityksenä Nestlé on sitoutunut ratkaisemaan vesivarojen riittävyyteen liittyviä haasteita globaalisti ja paikallisesti.

Yhtiö on aktiivinen toimija useissa veden säästämiseen keskittyvissä projekteissa. Tunnustuksena tästä työstä Nestlé on palkittu arvostetulla Stockholm Industry Water Awardilla vuonna 2011.

Noudatamme kaikkialla maailmassa paikallisia lakeja ja säännöksiä – ja omia, lainsäädäntöä tiukempia ohjeistuksiamme, mikäli laki ei ole riittävän tiukka. Varmistamme, että vedenkäyttömme on pitkällä aikavälillä kestävällä tasolla.

Erityisesti korostamme, että Nestlé ei tavoittele kansainvälistä eikä paikallista vesi­monopolia. Näkemyksemme mukaan vesi on perustavanlaatuinen ihmisoikeus.

Kaikilla tulee olla saatavilla puhdasta vettä juotavaksi ja sanitaatioon.

Maailman Terveysjärjestö WHO:n mukaan jokaisella tulisi olla päivittäin saatavilla 50–100 litraa puhdasta ja turvallista vettä. Me Nestléllä tuemme tätä näkemystä täysin.

Suomen Nestléllä on noin 300 työntekijää ja kaksi tehdasta: lastenruokatehdas Turussa sekä liemi- ja kastiketehdas Juuassa. Käytämme paikallisia raaka-aineita aina kuin mahdollista.

Meillä on vahvat yritysvastuusitoumukset niin maailmalla kuin Suomessakin.

Robert Auselius

toimitusjohtaja

Suomen Nestlé

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Robert Auselius nousee Suomen Nestlén johtoon

Yritysten vastuullisuuden merkitys kasvaa jatkuvasti kuluttajien silmissä

Yritysvastuullisuusjohtajakin painii välillä maailmantuskan kanssa