Mielipide

Päätän itse vesilläni

Lukijalta 13.03.2019

Nyt on kuultu vuositolkulla valtakunnan huipulla kiistaa siitä, onko soten valmistelussa huomioitu Suomen perustuslaki. Täältä kansan keskeltä ja Saimaan rannalta on sanottava, että ei sitä ole aina ennenkään kuultu eikä huomioitu.

Viimeksi kun on pari kertaa muutettu ja säädetty kalastuslakia, on kalavesien perustuslailliseen omistusoikeuteen kuuluvaan käyttöoikeuteen tehty rajoituksia, jotka selvästi ovat perustuslain vastaisia.

Siinä kaiken lisäksi määritellään hyvin ahdasmielisesti minkä verran voi omaan käyttöön pyytää kalaa joutumatta ammattikalastajan byrokraattiseen kategoriaan.

Ikään kuin ei olisi yleisesti tiedossa, että kalaa voi monellakin tavalla säilöä ja valmistaa tulevien päivien ruuaksi. Näin ei tarvitse joka kerta lähteä verkoille, jos on pyydysyksiköitä tarpeeksi.

Itse menettelen niin, että kun aikaa ja sopivaa säätä on, lasken niin pitkän jatan tai useamman, että kalaa tulee perheen ruokapöytään riittävästi. Tiedän kyllä, että näin rikon nykyistä kalastuslakia mutta taatusti ilman huonoa omaatuntoa!

Oikeastaan toivon, että joutuisin siitä julkisesti vastuuseen, jolloin voisin puolustaa Suomen perustuslakia.

Pertti Pukarinen

Puumala

AIHEESEEN LIITTYVÄT ARTIKKELIT