Mielipide

Peurojen lukumäärä hämmästyttää

MT:n kirjoituksessa todettiin peurakannan keskitiheydeksi Varsinais-Suomessa noin 19,3 tuhannella hehtaarilla (MT 1.4.). Kummastuttaa, miksi kaikki 2 000 hehtaarin peurat ovat kerääntyneet meidän kahdelle syysvilja pellolle (kahdeksan hehtaaria).

Vielä enemmän kummastuttaa, kun lähtee autolla ajamaan illansuussa, näkee reilun kymmenen peuran laumoja pelloilla tavan takaa. Mistä nämä muut peurat muiden pelloilla voivat enää olla kotoisin?

Jos artikkeli ei todellakaan selity aprillipilalla, on syytä olla todella huolissaan Pöytyällä vallitsevasta peuratilanteesta. Sudetkin ovat jo ilmeisesti kyllästyneet niiden syöntiin, koska nekään eivät enää saa mitään aikaiseksi peurakannan suhteen.

No, nekin ovat paikallislehden mukaan muuttaneet taajamiin, ilmeisesti ja valitettavasti kyllästyttyään samaan syötävään.

Leikki sikseen vakavassa, moninaisia huomattavia taloudellisia tappioita aiheuttavassa asiassa. On ilmeisesti toiminnan aika ennen kuin tilanne karkaa täysin käsistä. Keinoja löytyy, jos on tahtoa.

Erkki Jaakola-SiimesPöytyä
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Puolueiden ehdokasmaksuissa on suuria eroja

Valkohäntäpeurojen kasvava kanta kuriin

Katso video: MT:n riistakamera taltioi komean sarvipään aterioimassa Huittisissa