Mielipide

Hei uusi kansanedustaja

Älä nyt vaan unohda meitä. Meitä, jotka olemme täällä maakunnissa ja harvaan asutulla maaseudulla. Saatat itsekin olla kotoisin vastaavalta alueelta, joten elämisen ainekset tältä alueelta ovat sinulle tuttuja.

Muista, että täälläkin halutaan asua ja yrittää. On hyvin menestyviä yrityksiä, jotka tällä hetkellä kaipaavat kipeästi työvoimaa. Valitettavasti houkuttelevuus tulla asumaan tänne maakuntiin on heikkoa, etenkin nuorilla henkilöillä. Pääkaupunkiseutu ja suurimmat kaupungit ovat tilastojen mukaan voittajia, kun seurataan alueelle muuttavia ihmisiä.

Kuitenkin koko Suomen väestön kehitystä ajatellen lisääntyminen kaupungeissa on kaikkein alhaisinta. Etenkin Suomen suurimmissa kaupungeissa lapsiluku jää muuta maata pienemmäksi. Eikö se jo kerro elämän olevan perheen perustamiselle suotuisempaa täällä maakunnissa? Asuminen on huomattavasti paljon edullisempaa, eikä täällä vaivaa niin suuri kiire tai täyteen ahdetut päiväkodit tai koulut.

Yleisesti ollaan huolissaan lapsiluvun pienenemisestä ja siitä, kuinka asiat saadaan tulevaisuudessa järjestettyä. Koko maan asuttuna pitäminen takaisi myös uusien sukupolvien syntymisen. Ehkä jopa nykyistä suurempina, kunhan sinä uusi, tai uudelleen valittu kansanedustaja, pidät meidänkin puolia. Täällä kun olisi avoimia työpaikkoja ja perheillä halu kasvaa.

Noora RäsänenLeppävirta
Koko maan asuttuna pitäminen takaisi myös uusien sukupolvien syntymisen.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Maaseutu jätti taas valtaansa käyttämättä

Uutistausta: Perustuslaki ja politiikka puoltavat 18 maakuntaa – sote-sopu on hallitusneuvottelujen ensimmäinen merkittävä saavutus

Rinne haluaa käydä läpi yrittämiseen ja omaisuuteen liittyvät veromuodot – "Tulee selväksi, missä siellä on liikkumavaraa, jos on liikkumavaraa"