Mielipide

Turvallisuus on yhteinen asia Euroopassa

Sisäisen turvallisuuden, rikollisuuden ja terrorismin torjumiseksi tarvitsemme ajan tasalla olevan rajavalvonnan ja toimivan yhteistyön kaikkien turvallisuusviranomaisten välillä, koko Euroopassa.

Tiedusteluvalmiudet on saatava kuntoon ja myös pidettävä ajan tasalla.

Sisäisen turvallisuuden tilanteemme on muuttunut ja tähän muutokseen on vastattava nopeasti, ennen kuin yhteiskuntaamme monella tapaa koossapitävä luottamus rapistuu.

Tarvitsemme ehdottomasti eurooppalaisen toimintaohjelman, jossa identifioidaan Euroopan sisäisen turvallisuustilanteen suurimmat muutokset sekä kartoitetaan eri turvallisuusviranomaisten tarvittavat lisäresurssit.

Lisäksi ohjelmassa tulee selvittää millaisin toimin voimme edistää entistä parempaa eri turvallisuusviranomaisten välistä tiedonvaihtoa ja rajat ylittävää yhteistyötä.

Kyse on turvallisuudesta, joka on meidän kaikkien oikeus ja eurooppalaisittainkin yhteinen asia.

Tällä hetkellä Euroopan unionilla on tekeillä Euroopan raja- ja merivartiovirasto Frontexin vahvistaminen ja laajentaminen.

Pidän tärkeänä, että myös Suomi osallistuu hankkeeseen. Maamme yleinen turvallisuus vaatii, ettei Välimeri ”vuoda”. Vähintään yhtä tärkeänä pidän, että Suomen itäraja pysyy vakaana.

Raja on maamme turvallisuuden kannalta äärimmäisen tärkeä ja vakautta ylläpidetään kahdenkeskisillä hyvillä suhteilla. Samalla tulee tehdä yhteistyötä muilla Euroopan ulkorajoilla valtioiden suomilla resursseilla.

Kyse on äärimmäisen tärkeää koko mantereemme vakauden, vapauden ja yhteiskuntarauhan kannalta.

Kari Kulmalaeurovaaliehdokas (sin.)Rääkkylä
Aiheeseen liittyvät artikkelit

"Minulle maat, jotka maksavat veroja, ovat paratiiseja" – näin eturivin ehdokkaat puolustivat EU:ta

Turvallisuus on osa tasa-arvoa

SDP:n Antti Rinne: "Poliisien määrää pitää lisätä" – odotti kerran itsekin poliisia maaseudulla puolitoista tuntia