Mielipide

Työmme on uhattuna

Ovathan kaikki viljelijät ja maatalouden kautta elantonsa saavat varmasti tietoisia, mitä päämme menoksi suunnitellaan: haittaveroa lihalle ja maidolle, yrittäjäveroedun poistamista, energiaveron korotusta ympäristönsuojelun vuoksi, kiristyviä eläinten­pitosäädöksiä, kiinteistöveron ulottamista maatalous­maahan?

Puhdasta kotimaista ruokaa muka arvostetaan, mutta tässäkö kiitos raatamisestamme? Onko tarkoituksena maatalouden alasajo ja maaseudun autioittaminen?

Vaikka tässä onkin kevätkiireet alkamassa, pitäisi vaikuttaa juuri nyt, jotta meillä olisi myös tulevaisuudessa peltoja mitä viljellä. Käsillä ovat niin kotimaiset hallitusneuvottelut kuin EU-tason maatalous­politiikan linjaukset.

Olemme perustaneet nettiin kansalaisadressin suomalaisen ruuantuotannon sekä samalla viljelijöiden, heidän kauttaan työllistyvien ja koko elävän maaseudun puolesta. Käy sinäkin allekirjoittamassa ja jaa sosiaalisessa mediassa niin ehkä pystyisimme puolustamaan tärkeää asiaa.

Vaikka meidät viljelijät koetetaan nostaa syyllisiksi ympäristöongelmiin, tiedämme itse olevamme paremmassa yhteydessä luontoon kuin monet muut. Voimme olla paremminkin osa ratkaisua, kunhan siihen annetaan vain mahdollisuus.

Leila FöhrJuankoski
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Itämeren pelastajaksi ajateltu ihmeaine epäilyttää viljelijöitä

Lihantuotanto on osa kestävää maataloutta

Viljelijöille virkistystä