Mielipide

Anna äänesi kuulua

Tänä keväänä on vaaliuurnilla käyttöä. Nyt hallitusneuvotteluiden ollessa käynnissä, eduskuntavaalien jälkimainingeissa, ei monikaan jaksa enää miettiä eurovaaleja. Syytä kuitenkin olisi.

Edunvalvontatyötä tehdessäni olen karvaasti huomannut, ettei ministeriöissä ole paljoakaan tehtävissä, jos kritisoituja lakeja tai byrokratiaa halutaan parantaa tai purkaa.

Päätökset, joihin olemme yrittäneet vaikuttaa, on tehty EU:ssa, eikä Suomessa niitä voida pyörtää. Muutoin direktiivien noudattamatta jättäminen tai muuttaminen aiheuttaisi sanktioita.

Näitä suomalaiset virkamiehet erityisesti pelkäävät, ja siksi EU-direktiivien myötä tulleet esitykset toteutetaan pilkulleen, mieluummin vielä vähän tarkemmin ja rima reilusti ylittäen.

Me tarvitsemme EU:n päättäviin elimiin sellaisia suomalaisia meppejä, jotka ymmärtävät etenkin maaseudulla elämisen ja yrittämisen päälle. Muutoin meidän metsämme ja turvepeltomme voivat hyvinkin olla suojelussa.

Maatalouden tukien määrä ei tule ainakaan nousemaan tulevalla ohjelmakaudella, mutta niiden kohdentamiseen meidän pitäisi pystyä nyt vaikuttamaan. Äänestämättä jättäminen on mitä pahin virhe.

EU-vaaleilla on väliä meille kaikille ja vaalituloksella vaikutusta tulevaisuuteemme, jopa täällä Euroopan näkökulmasta katsottuna kaukana olevassa harvaan asutussa ja koleassa pohjolassa.

Noora RäsänenmarjatilayrittäjäLeppävirta
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Metsät ovat hyvä syy äänestää eurovaaleissa

Monta syytä äänestää EU-vaaleissa

Ruuan laadusta ei pidä antaa periksi