Mielipide

Aikamme uusia ilmiöitä

Menestys opiskelussa ja menestys yrityselämässä. Tekee minkä lupaa työtehtävässä, puolustaa Suomen etuja EU:ssa. Onko se tie arvostukselle?

Ei näytä kansan mielestä olevan. Puuttuvat katteettomien lupausten suoltaminen, nöyristely kaiken tietävien toimittajien edessä ja kanssa­ihmisten haukkumataito. Puuttuvat ilmeisesti sakko, ratti­juopumus ja rikosrekisteri.

Mikä olisi ollut se ylimääräisten uutisten ja lööppi­lehtien otsikkomäärä, jos edellä mainittu rikosrekisteri olisi löytynyt Juha Sipilän ”ansio­luettelosta”.

Suomessa on uutisoitu jatkuvasti ammattitutkintojen merkityksestä työelämässä. EU-vaalit osoittivat, että ilman varsinaista ammattitutkintoa pääsee pitkälle. Ylioppilas ja kannusten hankkiminen ay-liikkeen palveluksessa ovat alkutie kansan suosikiksi. Tähän kun lisätään osan valittujen sakko- ja rikostuomiot herää kysymys, mikä on suosion kannalta tärkeää?

Maailman syleily, oman maan etujen vastustaminen lisää kannatusta vaikutusvaltaisena EU-edustajana. Tästä oli hyvä esimerkki nähtävänä edelliseltä EU-kaudella Suomen metsiä käsittelevässä asiassa.

Kyykytys, riisto ja selkä­nahasta repiminen olivat opposition ja ay- liikkeen pääviesti edellisellä hallituskaudella. Mikä olisi työllisyysaste ilman tuota täyttä propagandaa olevaa mellastusta?

Kuka ensimmäisestä työpaikasta haaveilevasta nuoresta lähtisi vapaaehtoisesti tuohon nöyrrytykseen? On helpompaa kiertää toimeentulotukiluukulta toiselle.

On mielenkiintoista seurata, minkälaisella paketilla uusi hallitus työtä tulee tarjoilemaan. Työllisyysasteen nosto 75 prosenttiin vaatii tekoja, jopa saavutettujen etujen tarkastelua.

Aikaamme ilmeisesti kuuluvat erilaiset ilmiöt. Ilmeisesti uusi hallituksen vetäjä Antti Rinnekin yrittää olla ajan tasalla.

Ay-pomot hallitusohjelman luojina neuvottelupöydissä huomataan. Ilmiöpöytä, jota ilmaisua ei monikaan varmaan ymmärrä, yrittää henkiä suurta uusiutumista, vaikka vanha jakolaskuoppi onkin käytössä.

Kalevi Tiihonen Savonlinna
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Kulmuni mukaan keskustan puheenjohtajakisaan

Rinteen hallituksen näytettävä kykynsä

Antti Rinteen kierähdys