Mielipide

Brysselin viikkokatsaus

Eurovaaleissa ihmeteltiin äänestysalhaisuutta, koska 60 prosenttia jätti kokonaan äänestämättä. Yli 20 vuotta Ylellä työskennellyt, europarlamentaarikko Petri Sarvamaa totesi lehdessä (IL 29.5.): ”Äänestäjät eivät tiedä parlamentista mitään, eivätkä pääse käsitykseen siitä, mitä meppi tekee. Me päätämme Euroopan parlamentissa karkeasti puolesta Suomen lainsäädännöstä. Ylen toimittaja kysyi minulta mitään kameran edessä viisi kertaa, josta katsojille asti päätyi yksi minuutti materiaalia viittä vuotta kohti. Politicon toimittaja soitti minulle joka viikko, puhuin BBC:lle useammin kuin Ylelle.”

Ylellä pitäisi olla televisiossa viikoittainen Brysselin katsaus, jossa joka viikko kerrottaisiin ne asiat, joilla on Suomen kannalta merkitystä. Yle-veroa maksavan oikeus on saada tietää, mitä meppi tekee. Ei riitä, että tietoa voi kaivella netistä, kaikilla ei ole nettiä, eikä sen tutkimiseen ole aikaakaan.

Asiaohjelmia toivotaan muutenkin yleisesti ja oikeaan katseluaikaan. Siitä me maksamme.

Airi Pulkkinen

Kuopio

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Euroopan on mentävä eteenpäin

EU-parlamentin maatalousvaliokunnasta napsahti paikka monelle konkarimepille – "Suorituskykyinen joukkue"

Elsi Katainen ja Petri Sarvamaa kiinni EU:n maatalousasioihin – Suomalaismepeille vahvat valiokuntapaikat EU-parlamentissa