Mielipide

Rahkosen yliö kuin vihreiden mainos

Juho Rahkosen Maaseudun Tulevaisuudessa julkaistu yliökirjoitus on kuin suoraan vihreiden vaalimainoksesta (MT 3.5.).

Ennen viime vaaleja Juha Sipilän (kesk.) hallituksessa jouduttiin tekemään välttämättömiä kipeitäkin päätöksiä talouden tasapainottamiseksi. Lisäksi työttömien ohjaaminen eri toimenpiteillä tarjolla oleviin työpaikkoihin on syönyt keskustan kannatusta.

Sanottiin, että Orpoon ei paska tartu. Kepun housunpunttiin se tarttui ja pahasti, Sipilä pääsyyllisenä.

Nyt vihreät näyttävät jatkavan mainostamistaan jopa hallituksesta käsin. Vakituisia menoja on nostettu heti alkuun miljoonilla, ja tulevaisuuden varalle luvataan ummet ja lammet – velkarahaan nojaten.

Vastuullisuus näyttää olevan myrkkyä. Mutta vielä pahempaa käärmekeittoa näytään keitettävän vihreiden taholta hallituksesta käsin. Suomi on tuplannut velkansa vajaassa kymmenessä vuodessa. Siihen on saatava jotakin rotia. Vihreiden jakamat vaalilupaukset näyttävät pahalle.

Taloustutkimuksella olisi vihreiden vaalimainosten sijaan paljon todellisempaakin tekemistä. Suomen talous kulkee kauhun ja tuhon välillä. Siinä on erittäin vähän ainesta muuhun kuin raakaan ja vastuulliseen säästöpolitiikkaan.

Matti Nikkilä

Liminka

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Työministeri Harakka kokee uuden hallituksen edellistä empaattisemmaksi – "Aktiivimallin leikkuri koettiin epäoikeudenmukaiseksi"

Eduskuntavaalit ratkaistiin Oulussa

Näihin puolueisiin suomalaiset luottavat