Mielipide

Onneton ulkokissa – onnelliset kissanpelastajat

Ei mene päivääkään, ettei surkeita kissojen kohtalouutisia tule esiin. On pelastettu navettakissa, on saatu loukutettua jonkun lemmikki omasta pihasta. Kissa voi jäädä auton alle ja kissa voi – apua sentään! – saada pentuja.

Kissa on kaltoinkohdeltu, jos sille avataan ovi ulos. Kissalla rähmii silmä, kissan turkissa on ötökkä.

Suomessa on valloillaan ikävä kissanomistajien kahtiajako. On unohdettu kissojen tarkoitus ja inhimillistetty tuo raivon partaalle ajava mutta niin rakas eläin.

Emme voi, saa, emmekä haluakaan koko Suomen kissakuntaa leikkauspöydälle.

Terve, pitkäikäinen maatiaiskissa halutaan säilyttää. Kaikkien surkeasti kuolleiden kissakuvien ohellakin.

Kissa huolehtii hiiri-, myyrä- ja rottakantojen harventamisesta. Ja itkun pillit, myös sinne joskus mukana menee pikkulintukin.

Mikä on tämän päivän Helsingin rottatilanne? Nyt jahdataan vessapaperirullia kolmannessa kerroksessa. On ulkokissojen omistajia, jotka hoitavat ja huoltavat kissansa paremmin kuin moni muu kerrostaloyksiössä.

Ehdottaisin, että kissanpelastajat kohdentavat puolet huolenpitoenergiastaan Suomen vanhuksiin, sairaisiin ja vähävaraisiin, todellista apua ja hoitoa tarvitseviin. Moni kuoleva kissa on arvokkaammassa asemassa kuin yksin kuoleva ihminen.

Kissaseikkailujen, onnistumisien ja ulkoilman puolesta,

Marianne Perälä

Isojoki

Moni kuoleva kissa on arvokkaammassa asemassa kuin yksin kuoleva ihminen.
Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lukijalta: Jo yksikin leikkaamaton ja valvomaton kissa voi paisua isoksi populaatioksi – Suomessa on tuhansia populaatiokissoja

Omistaja velvollinen huolehtimaan kissastaan

Kissaliitto varoittaa pentutehtailusta: "Tietämätön ihminen voi pahimmassa tapauksessa saada aikaan suuria terveydellisiä ongelmia"