Mielipide

Vanhukset haukkovat henkeään

Palvelevien käsiparien puutetta päivitellään. Vaivainen norppakuutti saa tehostettua hoitoa, palvelua ja ennen kaikkea tiedotusvälineiden ylenpalttista huomiota.

Hoitomatkan onnistumisen varmistamiseksi tarvitaan oikein eläinlääkäri. Kyydin tarjoaja on ilmeisesti paikka­kuntalainen autoilija ja on nopeasti paikalla.

Toivottavasti kysymyksessä ei sentään ollut mikään Kela-kuljetus.

Tiedotusvälineet välittivät norpan tilaa ja kuljetuksen etenemistä suuremmalla tarkkuudella ja mielenkiinnolla kuin kuulentoa 50 vuotta sitten. Näyttää olevan tämän ajan ilmiö, että mennään kaikissa asioissa ravimiehen termiä käyttäen ”laukalle”.

Tämä norppa-asia ei ole ainut. Samaa voi sanoa meidän nykyisistä nuorista naisminis­tereistä. Ei osata, ei kyetä tai viitsitä ilmoittaa edes omia sidonnaisuuksia ja omaisuuksia ministeriltä vaadittavaan selvitykseen.

Ollaan sitten päättämässä koko yhteiskuntaa koskevista miljoonien, jopa miljardien käytöstä. Luvataan miljoonia sinne ja miljoonia tänne. Metsät ja järvet museoidaan ihmiseksi nimetyiltä asukkailta. Ainuttakaan esitystä, mistä jaettavat tulevat ja saadaan aikaan, ei ole tullut.

Köyhän asialla ratsastanut työministeri osoittautuikin ainoaksi velattomaksi muhkean osakesalkun omaavaksi ministeriksi.

Oppositio edellisellä hallituskaudella piti teatteria työllisyyden ja työllisyysasteen nostotoimenpiteillä.

Nyt onkin mielenkiintoista nähdä, minkälaisen teatterin työttömien kustannuksella teatteritieteen maisteri Harakka hallituksessa järjestää, jotta 75 prosentin työllisyysaste saavutetaan.

Kalevi Tiihonen

metsäharrastaja

Savonlinna

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Video: Budjetissa lisätään reilusti valtion velkaa – mihin optimistiset odotukset perustuvat, Timo Harakka?

Saimaannorpan kohtalo

Kuutin pelastusoperaatio käynnistyi 3-vuotiaan Tuomaksen havainnosta – katso video sairaan eläimen pyydystämisestä