Mielipide

Maailman uhanalaisin eläin

Maailman uhanalaisin eläin on varmastikin suomalainen lypsylehmä, ja toinen yhtä uhanalainen on suomalainen maidontuottaja. Navettoja tyhjenee sellaisella vauhdilla, ettei muutaman vuoden päästä ole jäljellä enää yhtään.

Eikä hyvältä näytä jatkossakaan. Mercosur-sopimus tekee selvää jälkeä, ei pelkästään Suomessa vaan koko EU:ssa. Käsittämätöntä, miksi poliitikot hyväksyvät moisen. Miten meidän tarkasti säädelty ja rajoitettu maataloutemme pärjää noiden Etelä-Amerikan valtioiden halpatuotannolle? Ne eivät välitä eläinsuojelu- tai ympäristömääräyksistä eivätkä kunnioita edes ihmisoikeuksia.

Ja mitenkäs se ilmastonmuutoksen torjunta, kun sademetsiä poltetaan urakalla? Ne ovat maapallon keuhkot, kohta tukehdutaan. Lisäksi halpatuotteet rahdataan lätäkön yli fossiilisten polttoaineiden voimalla.

Saavatko poliitikot tästä jotain henkilökohtaista etua itselleen? Ilmeisesti, koska muuten kyseessä on oikea hölmöntölväys.

Keijo Komu

maatalousyrittäjä

Vesilahti

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Se on Ford-traktori! Vai onko? Missäs etupyörät? Katso MT:n elokuun suosituimmat videot

Kotimaista valkuaista sademetsä-soijan tilalle

Sisäministeri Maria Ohisalo kutsuu keskustaa yhteistyöhön maatalouspolitiikassa – kiittelee Lintilän ja Lepän ehdotusta brasilialaisen lihan tuontikiellosta