Vanhat autot pois liikenteestä - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Mielipide

Vanhat autot pois liikenteestä

Ilmaston muutoksen pysäyttäminen on tullut Euroopan tärkein puheenaihe. Tuntuu, että olemme kaikki syyllisiä tai ainakin jokaisen pitäisi tuntea syyllisyyttä maapallon lämpenemisestä.

Meistä jokaisesta ollaan tekemässä tämän systeemin tuhoojia, ja monelle se voi merkitä stressiä ja varmasti se tuo myös henkisiä ongelmia, josta voi olla ikäviä seurauksia.

Euroopassa pitäisi lopettaa öljyn ja hiilen käyttö ja siirtyä uusiutuvien luonnonvarojen käyttöön. Nyt kuitenkaan yksikään öljyn ja hiilentuottaja valtio ei ole aikeissa panna lappua luukulle ja lopettaa omaa tuotantoa. He tulevat jatkamaan tuotantoaan ja varmaan myös ostajia löytyy.

Rikkaat öljyvaltiot eivät tule ajamaan maitaan köyhyyteen ja köyhät maat eivät tule luopumaan hiilen käytöstä, koska se on heille halvin ratkaisu.

Länsimaiden pitäisi alkaa enemmän tuottaa tavaroitaan itse sillä saasteettomalla energiallaan, mutta se maksaisi ja nostaisi hintoja. Meidän pitäisi kuitenkin saada kaikki halvalla ja siksi halpatuonti jatkuu. Olemme oravanpyörässä, missä ihmisten ahneus ja helppo elämä vie voiton.

Me voisimme kuitenkin täällä Suomessa tehdä jotakin luonnon puolesta. Lopettaisimme puheet, että kaikille pitäisi saada sähköauto. Se on kuitenkin utopiaa, jota turhaan verovaroin tuetaan.

Eduskunnassa voitaisiin kuitenkin päättää, että kaikki yli 10 tai 15 vuotta vanhemmat autot ostettaisiin pois liikenteestä ja samoin vanhojen autojen maahantuonti kiellet­täisiin. Siinä olisi hyvä alku puhtaamman Suomen puolesta.

Ville Ruotsalainen

Oulu

Lue lisää

Koronavirus romahdutti saudien öljy-yhtiön tuloista yli 70 prosenttia – silti miljardien voitot vuoden toiselle neljänneksellä

USA:n öljyjätit kärsivät pahasti pandemiasta – "Emme ole koskaan nähneet kysynnän romahtavan näin syvälle"

Ehtivätkö uudet tekniikat korvata turpeen ja kivihiilen alasajoa? Energiaomavaraisuus uhkaa heiketä, arvioi Huoltovarmuuskeskus

Vienti ja tuonti laskivat rajusti huhtikuussa – kauppatase kiepsahti ylijäämäiseksi