LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Mielipide

Lampaanlihaa on saatavilla

Perjantaina 6.9. Maaseudun Tulevaisuudessa oli kirjoitus: ” Ravintolat pyrkivät eroon brassilihan käytöstä ”. Aiheesta antoi kommentin myös pihviravintola ja kirjoituksen lopussa oli maininta kotimaisesta lampaanlihan heikosta saatavuudesta.

Otin yhteyttä kyseiseen ravintolaan ja kysyin kuinka paljon laitetaan. He pyysivät hinnastoa. Laitoin hinnaston. Taas toistui se mitä aiemminkin: Kun laitan asiakkaalle hinnaston, niin sähköpostini menee rikki ja vastausta ei tule.

Olin hiljattain sidosryhmä tapaamisessa ja siellä tuli jälleen esille kotimaisen karitsanlihan huono saatavuus kaupoissa ja ravintoloissa, tai näkymättömyys. Kiitän niitä ravintoloita ja kauppoja jotka haluavat oikeasti myydä Suomessa tuotettuja elintarvikkeita.

Heitän kuitenkin kysymyksen niille kaupoille ja ravintoloille, jotka kirkkain silmin kertovat asiakkaalle, että kotimaista karitsanlihaa ei saa. Kuuluuko heidän kauppias peruskoulutukseen tuo vakio vastaus?

Suomessa on ammattimaista lammastaloutta ja lihankäsittelytoimintaa ympäri vuoden, tuoreena tai pakasteena. Joitakin ruhonosia on enemmän, joitakin vähemmän.

Tammikuussa meillä on uudelleen sidosryhmätapaaminen ja sinne toivotaan kauppojen ja ravintoloiden edustusta mukaan. Yhteyttä voi ottaa Suomen Teurastamoyrittäjät ry Kaarin Knuuttila. Haluamme toimivat ketjun hyvässä yhteistyössä alkutuotannosta kuluttajan lautaselle.

Kaarin Knuuttila

Kouvola

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Lintilä ihmettelee: "Ilmastosta huolestuneen pitää kannattaa kaikkia mahdollisia esityksiä lihaverosta lentoveroon sekä polttomoottoriautoista ja lapsenteosta luopumiseen"

PTT:n taloustutka: Tuku tuku lampaitani

Australia ja Uusi-Seelanti rikkoivat vanhat ennätyksensä lammasviennissä – vienti Kiinaan vetää ainakin toistaiseksi