LUE NÄKÖISLEHTI: Postin lakon vuoksi kaikki MT:n artikkelit ja näköislehti luettavissa vapaasti
Mielipide

Lauantaitanssit takaisin televisioon

Monet tanssilavojen suosikkiesiintyjät ovat täysin aiheellisesti kritisoineet radio- ja tv- mediaa, että ne ovat tyystin sivuuttaneet perinteisen tanssittavan iskelmämusiikin tarjonnastaan. Suuri yleisö ei saa todellista kuvaa lavatanssien nykytilasta. Parhaat nuorenkin tanssiväen suosimat orkesterit ja artistit eivät saa sekunninkaan soittoaikaa radiossa, koska kaupalliset kanavat tuputtavat tyhjänpuhumisen seassa vain tuotantoyhtiöitten määräämiä soittolistoja.

MTV3 sentään esittää Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa, mutta on aivan eri asia tehdä ohjelma, jossa tavallinen kansa tanssii ahtaissa tiloissa useita eri tanssilajeja.

TV- kanaville ovat palanneet menneitten aikojen menestysformaatteja kuten Napakymppi, Kymppitonni, Onnenpyörä ja Haluatko miljonääriksi. Nyt kuuluisi lanseerata uudelleen ohjelmistoon myös Lauantaitanssit nykyaikaiseen lavatanssikulttuuriin mukautettuna. Soittopuolesta vastaisivat tanssilavoja kiertävät suosikkiesiintyjät ja nousevat kyvyt ja tanssivaksi yleisöksi kutsuttaisiin väkeä maamme tanssikouluista. Näin saataisiin suurelle yleisölle todellinen kuva lavatanssien nykymeiningistä.

Alfa TV:lle pisteet kun on nykyään kiitettävästi näyttänyt ainakin kerran viikossa Tanssi kanssani -ohjelmaa.

Lupamaksuilla toimivan Ylen suoranainen velvollisuus olisi ottaa ohjelmistoonsa Lauantaitanssit, ovathan lavatanssit niin merkittävä osa suomalaista viihde- ja kulttuuriperintöä. Toki muutkin kanavat voisivat ohjelman omia jos Yle ei omaa parastaan ymmärrä.

Matti Hirvonen

Nokia

Aiheeseen liittyvät artikkelit

Unohtuuko Päätalo?

Omaishoitajien asemaa on parannettava

Kunta saa määrätä lupamaksunsa itse – MT löysi maksuista satojen eurojen eroja