Mielipide

Havaintoja liikenteestä

Muutamat asiat eivät näytä muuttuvan koskaan. Tielaitos sai muistaakseni keväällä rahaa kymmenien kameroiden hankkimiseen. Luultavasti ne asennetaan taas entiseen tapaan syrjäseutujen metsätaipaleille, vaikka niiden oikea paikka olisi koulujen kohdilla ja moottoriteiden silloilla.

Toinen kummallisuus on rattijuoppojen käsittely. Otetaan kortti määräajaksi pois ja luullaan, että se estää ajamisen. Siksi lehdistä saa joskus lukea, että kortiton jäi kiinni kymmenettä kertaa. Jos joku uhkaa naapuria aseella, se otetaan heti pois. Miksi autolle ei tehdä samoin ja oteta varikolle määräajaksi?

Yksi moottoriteihin liittyvä ehdotus. Otetaan käyttöön kaupunkialueilla vetoketju­menetelmä moottoriteiden liittymissä. Sen luulisi rauhoittavan päätietä ajavia, kun on otettava huomioon moottoritielle tulijat. Näin tietääkseni jossakin maissa tehdään.

Kuljettajien ikärajan pudot­taminen jopa kuuteentoista vuoteen ei lupaa hyvää. Siinä iässä on kavereille näyttämisen halu pahimmillaan. Nykyinen kahdeksantoista ikärajoitus on riittävä.

Lopuksi mielipide autoilijoista, joiden on aina päästä ohi. Heille on jäänyt siittiövaihde päälle, koska silloin oli päästävä ohi miljoonista kilpailijoista. Olemme kaikki voittajia, eli miksi enää kilpailla?

Raimo Flink

Pirkkala

Aiheeseen liittyvät artikkelit

EK huolestunut mahdollisista vastatoimista unionin hiilitulleihin – "Vastatoimet voisivat kohdistua vaikka juustojen vientiin"

Suomelle laaditaan valtakunnallinen uusi liikennesuunnitelma – "Infrahankkeista on puuttunut pitkäjänteisyyttä ja suunnitelmallisuutta"

Ministeri Mika Lintilä Ylellä tutkijoiden ehdottamista bensiinin ja dieselin päästömaksuista: "Sosiaalisesti ja alueellisesti kestämätön ajatus"