Häkki suojaa porsasta - Lukijalta - Maaseudun Tulevaisuus
Tiesitkö? Voit lukea viikossa 3 artikkelia ilman tilausta - hanki rajaton lukuoikeus nyt 9,90€/kk
Mielipide

Häkki suojaa porsasta

Aiemmin ekoterroristit kiduttivat turkiseläimiä päästämällä niitä metsään. Nyt he haluavat kiduttaa emakon porsaita kieltämällä porsitushäkit.

Käytännön kokemus asiasta, johon ottaa kantaa, olisi tärkeää. Itse olen hoitanut porsitussikalaa 38 vuotta.

Muistan kun alkuaikoina emakko seisoi karsinan lattialla. Porsaat tulivat nyppimään emakon utareita molemmilta puolilta. Emakko ymmärsi, että nyt pitää imettää ja heittäytyi kyljelleen.

Tällöin selän puolelle jääneillä porsailla oli vaara jäädä emakon kyljen alle ja litistyä kuolleiksi. Näin kävikin vähintään yhdelle porsaalle pahnueen aikana.

Kun emakot olivat porsitushäkeissä, ne vastaavassa tilanteessa laskeutuivat polvilleen ja kääntyivät sitten kyljelleen. Selän puolelle jääneet porsaat juoksivat iloisesti utareen puolelle ja alkoivat imeä maitoa.

Jos pahnueesta litistyi yksikin porsas, se vähensi taloudellista tulosta lähes kymmenen prosenttia.

Laihia
Lue lisää

EU-parlamentti tyytymätön eläinkuljetusten valvontaan, perustaa oman tutkintavaliokunnan – "Säädöksiä ei noudateta kunnolla"

SEY: Eläinten hyvinvoinnin parantamiseen tarvitaan tehokkaampia keinoja ja lisää resursseja – Lemmikkejä hankitaan harkitsematta ja vähin tiedoin

Tunnetko rajat? Lain mukaan hädässä olevaa luonnoneläintä on autettava, mutta luonnon kiertokulkuun ei pidä puuttua ilman painavaa syytä

Lukijalta: Kun vaimoni kuoli nopeasti etenevään syöpään, sain kokea, millainen on maataloustuottajan oikeusturva